E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErian'a göre Fed günah keçisi olabilir---

Erian'a göre Fed günah keçisi olabilir

Erian'a göre Fed günah keçisi olabilir
13 Ağustos 2014 - 07:28 borsagundem.com

Pimco'nun eski CEO'su El Erian, Fed'in bir kahraman veya bir günah keçisi olabileceğini söyledi

Pimco'nun eski CEO'su Muhammed El Erian, Fed'in önümüzdeki günlerde karşı karşıya geleceği yol ayrımlarında yapacağı tencihler ile bir kahraman veya bir günah keçisine dönüşeceğini savundu.
Bir radyo programına konuşan El-Erian, Kongre'nin ekonominin ihtiyaç duyduğu reformları, istihdam piyasası ve vergi reformu, gerçekleştirmek konusunda istekli davranmadığı ortamda Fed'in kendisini ana politika yapıcı olmaya devam etmek zorunda hissettiğini belirtti. 
Ancak Fed'in istihdam piyasası, vergi, altyapı harcamaları ve göç gibi Kongre'nin atması gereken adımları atamayacağına işaret eden El-Erian, "Fed ihtiyaç duyulan bu 4 konuyu en iyi ikinci ve üçüncü politikalarını zaman satın almak için kullanarak düzeltemez. Eğer polilik sistem, Kongre, Fed'in kendisine satın aldığı zamanda harekete geçer ise Fed bir kahraman olur. Eğer Kongre harekete geçmez ise, bu deneysel para politikasının istenmeyen sonuçları ile başa çıkmak zonunda kalırız" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)