E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEricom’da organize işler! ---

Ericom’da organize işler!

Ericom’da organize işler!
02 Mayıs 2012 - 08:05 borsagundem.com

Yeni halka arzlarda patronların hisse satış taktiklerine bir yenisi eklendi…

Geçen yıl Haziran ayı başında 3.5 liradan borsaya açılan Ericom hisselerinde olağandışı gelişmeler yaşanıyor. Patronların hisse satışı için yaptıklarına bir nevi organize işler de denilebilir. Belirttiğimiz gibi 3.5 liradan halka açılan hisseler bir süre sonra 5 liranın üzerine çıktı ve patronlar hisse satışına başladı. Hem de borsada eşine az rastlanır yöntem kullanılıyor bu satışta. Hisse satışı yapanlardan biri de yatırımcıların ve piyasaların yakından tanıdığı bir isim Borsa Yatırımcıları Derneği Başkanı (BORYAD) Ali Bahçuvan. BORYAD Başkanı 8 Mart’ta yaptığı 83 bin 822 lot Hisse ile şirketteki payını yüzde 5’in altına düşürdü. Yönetimde söz sahibi olmayan kişilerin şirketteki payı yüzde 5’in altına indimi açıklama yapma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Yani Ali Bahçuvan’ın bundan sonra yapacağı satışlar sır olarak kalacak. Daha doğrusu son dönemde ne kadar satış yaptığı tam olarak bilinmiyor.
Patronların ilginç hisse satış hikayesi şöyle:
Tarih 2 Nisan, Ericom “EV ELEKTRİKLİ ARAÇ DÖNÜŞÜMÜ VE ŞARJ İSTASYONLARI SAN. VE TİC. AŞ” adlı bir şirkete iştirak ediyor. Yüzde 55 oranındaki pay için 660 bin lira ödeniyor.
Bu şirketi incelediğimizde ise İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) 11 Nisan 2012 tarihinde kayıt olduğu ortaya çıkıyor. Ve 13 Nisan 2012 tarihinde hisse almaya başlıyor.
İki gün gibi kısa sürede şirket adına tüm evraklar hazırlanıyor banka hesabı açılıyor, imza sirküleri çıkarılıyor, aracı kurumda hesap açılıyor, sermaye ödemesi yapılıyor ve hemen hisse alımı yapılıyor. Sanki şirketin asli görevi ‘şarj istasyonu’ değil de borsadan hisse almak! Hem de yangından mal kaçırır gibi bir süratle.
13 Nisan-17 Nisan tarihleri arasında “EV ELEKTRİKLİ ARAÇ DÖNÜŞÜMÜ VE ŞARJ İSTASYONLARI SAN. VE TİC. AŞ” toplam 140 bin lot Ericom hissesi alıyor. Bunun da karşılığı yaklaşık 598 bin lira. Patronlar, ticari amaçlı kurdukları şirkete Ericom üzerinden para gönderiyor, sonra da bu şirkete kendi hisselerini alıyor. Borsa çevrelerinde ise bu yapılanlara ‘organize işler’ deniliyor.
Basında çıkan Ericom’un iştirak ettiği şirketlerle ilgili haberler yatırımcıların iştahını kabartırken, patronlar aralıksız hisse satışını sürdürüyor.
24 Nisan’da ortaklardan Soner Bahçuvan 90 bin lot satış yapıyor. 25 ve 26 Nisan’da da satışlar devam ediyor. Soner Bahçuvan’ın şirketteki payı yüzde 10’un altına geriliyor. Bu arada hisse oranı yüzde 5’in altına gerileyen Ali Bahçuvan’ın ne kadar satış yaptığı bilinmiyor.
Patronlar hisse satışına devam ederken Ericom’da 26 Nisan tarihinde “GRİDES ENERJİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ A.Ş.” isimli bir şirkete ortak oluyor. Bu sefer iştirak oranı yüzde 90 ve ödenen para 1 milyon 350 bin lira.
Organize işler devam ediyor… 
www.borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nihat g02 Mayıs 2012 12:09

    adamlara bak uçurdular hisseyi, kısasa kısas yapıyorlar

  • niyazi kumru02 Mayıs 2012 10:28

    borsagündem yüzünden sattık malı ne oldu bak ayıp be ayıp....

  • sabri birci02 Mayıs 2012 09:08

    site yönetimi haklı bence bu adamlar halka arzı yaptı hemen ardından para kazandırmadan ky. ye ortak satışı açıkladılar, verusa dene şirketle bir cepden bir cebe sermaye akışı vardı bildiğim kadarıyla.

  • cb01 Mayıs 2012 19:41

    bu hisseden hayatımın kazıgını yedim.belliki 1 masa 4 sandelyeden ibaret çakma bir işletme

  • Ekonomist01 Mayıs 2012 18:46

    Borsada bulunan arkadaşlara sesleniyorum, lütfen kısa zamanda zengin olmayı hayal ederek tuzaklara düşmeyin. Ve borsanın yatırımcıların kaybetmesi için programlandığını kesinlikle aklınızdan çıkarmayın!!! Bu yorumum yayınlanırsa Borsa Gündemin iyi niyetli bir ekonomi sitesi olduğuna inanın!

  • KAMİL KAYA01 Mayıs 2012 11:48

    PEKİ BU KADAR OLUMSUZ YORUMDAN SONRA BU HİSSE SENEDİ ONBİN LİRA OLURSA BORSAGÜNDEM DEN NASIL HESAP SORACAĞIZ..HİSSE SENEDİNİZİ SATIN KAÇIN DİYE HER ŞEYİ YAZMIŞSSINIZ...ASIL BU HABERDE BİR İŞ VAR...BU YORUMU DA YAYINLARSANIZ SAYGI DUYACAĞIM SİZLERE

  • akif aydın01 Mayıs 2012 11:15

    bundan sonra boryat yerine BORYUT diyecegiz

  • hasan kale01 Mayıs 2012 10:45

    Bizim haklarımızı savunacak adamlar neler yapıyorlar. Yazıklar olsun. ARENA bilgisayarda mahkemeyi kazanıyorsunuz adamlar yine ÇAĞRI yapılmamasına göz yumuyorlar. şikayet ediyordun tekrar mahkemeye başvur diyorlar. Devletin tüm kurumları tamamen BİTMİŞ...

  • fatih01 Mayıs 2012 10:24

    borsa büyük patronların küçük yatırımcıların elindeki küçük paraları toplayarak büyük paralar kazandığı bir tür kumar başka hiç bi şey değil

  • emekli borsacı01 Mayıs 2012 09:52

    ne ala memleket borsa=yatırımcıların soyulma merkezi

  • borsacı01 Mayıs 2012 09:11

    Evet hissede bir şeyler oluyor.ancak şunu unutmayalım bu hisseyi alan küçük yatırımcılar için bu haber iyimi sizce.... diğer taraftan bazı hisseler %400-500-600 hatta 800 kazandırırken o hisseler hakkında böyle haberler çıkıyormu sizce. bence bur yazıda art niyet var.sebebini sizler düşünün...

  • sakıp ay01 Mayıs 2012 05:26

    masallah herkes borsa ytırımcısını öpme peşinde bortat başkanına yakıştıramadım.herhalde şirketin halka açıklıgını 100 %100 e çıkaracak

  • Ahmet Kula01 Mayıs 2012 00:42

    Borsanin anlami dünyada baska malesef Türkiye de baska..Türkiye deki anlami patronlarin:Eseklerini boyayarak yaris ati diye yatirimciya satmasidir.Buraya kadarina diyecek bir sey yok lakin devletin resmi bir kurumunda bu esseklere yaris ati damgasi vurmasi,yanlislik diyemeyecegim (sürekli yapilan yanlislikta art niyet aramak gerekir)yinede su ana kadar bu dinsinsizlerin hakkindan gelecek bir imansiz cikmadi umarim bür gün cikar...

  • memoli30 Nisan 2012 23:36

    yazıklar olsun bunları gören yokmu ya,saçı bitmedik yetimin hakkını yiyorlar şerefsizler,bu saatten sonra BORSA bitmiştir arkadaş.

  • yatırımcı30 Nisan 2012 23:25

    kıbrısa gıtmeye gerek yok paranızı borsaya yatırın ya HEP ya HİÇ

  • krokodil30 Nisan 2012 22:33

    bu ülke bütün kurumlarıyle bitmiş bitmiş tükenmiş...örtki ölem..