E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErken faiz artırımı ekonomi için risk---

Erken faiz artırımı ekonomi için risk

Erken faiz artırımı ekonomi için risk
13 Kasım 2014 - 10:43 borsagundem.com

New York Fed Başkanı William Dudley, faizi erken artırmanın ekonomi için risk oluşturacağını söyledi

New York Fed Başkanı William Dudley, Fed'in faizleri artırması gereken noktaya henüz gelinmediğine inandığını, faiz artırımlarına başlamak konusunda sabırlı davranılması gerektiğini söyledi. 
Enflasyon beklentilerinde gerilemenin piyasa tarafından abartıldığına ve güçlü ekonomininin Fed'in 2015 yılı içinde faiz artırımına başlamasına imkan vereceğine inandığını ifade eden Dudley, ancak para politikasının olması gerekenden erken sıkılaştırılmaya başlanmasının, ekonomi için geç bir sıkılaştırmadan daha riskli olacağını savundu. 
Dudley, "Fed'in faiz oranlarını artırmaya başlamasının zamanlaması konusunda sabırlı olunmalı. Eğer herşey yolunda gider ise kısa vadelifaiz oranlarının 2015 yılı içinde bir zamanda artırılmaya başlanacağını öngörüyorum. Ekonomininin daha fazla iyileşmesi için para politikasının genişlemeci olmaya devam etmesi gerekli. Faiz oranlarını erken artırmak 
büyüme için çok zarar verici olabilir" diye konuştu. 
Dudleşy ayrıca uzun vadeli işsizliğin yüksek seviyesi dikkate alındığında, insanların tekrar iş bulabilmeleri için ekonominin hafif şekilde ısınmasına imkan verilmesinin çok faydalı olabileceğine inandığını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)