E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaErken sürpriz gelebilir---

Erken sürpriz gelebilir

Erken sürpriz gelebilir
12 Ağustos 2013 - 02:50 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası’nın güvercin tutumunun söylenenden erken biteceği konuşuluyor.

Merkez Bankalarının son ödemem açıklamaları daha da önem kazandı. En son geçtiğimiz hafta İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, parasal genişleme programının, İngiltere işsizliği yüzde 7'ye düşünceye kadar ve istenilen istihdam ve yatırım seviyesine ulaşıncaya kadar devam edeceğini ve faizleri sabit tutacağını açıkladı.
BOE tarafından yapılan açıklamada, düşük faiz oranlarının ekonominin iyileşmesinde önemli rol oynadığı belirtildi.
Perşembe günü İngiltere Merkez Bankası tarafından verilmeye çalışılan mesajda Credit Suiss'e göre iki ana neden vardı.
Credit Suiss Avrupa ekonomisinin başı Neville Hill notlarında bunun için ya bir sonraki para politikasının enflasyon beklentilerini çok hızlı bir şekilde yukarıya çıkarmış olması ya da şimdi geçerli olan politikanın ekonominin istikrarını önemli bir şekilde tehdit ediyor olması gerektiğini yazdı.
Buissnes Insıder'da yer alan yazıda Merkez Bankası, özellikle 18 aydan 24 aya kadar olan süreçte eğer enflasyon hala yüzde 2,5'dan fazla olursa veya 5 yıllık enflasyon tahminleri yüksek seyrederse bu sürecin devam edeceğini ve bir sonraki aşamaya geçilmeyeceğini belirtildi. Bunun piyasalar için endişelendirici bir durum olduğu, şu anda faiz yüzde 0,5 ile rekor düşük seviyesinde seyrettiği belirtildi. Mayıs ayında yüzde 2,7 olan enflasyon ise Haziran ayında yüzde 2,9’a çıkarak rekor yüksek seviyeye ulaştığı ifadeleri yer aldı.
Hill'e göre piyasalar hala faiz oranlarına bağlı olarak gerçekleşebilecek yüksek enflasyon olasılığına aşırı tepki veriyor.
Hill'e göre İngiltere Merkez Bankası’nın güvercin tutumunun söylenenden erken biteceği endişesinin başka bir nedeni daha var.
Carney ve Para Politikası Komitesi için beklenenin üzerindeki işsizlik, ekonomik kale olarak belirlendi. İngiltere'nin işsizlik oranı şu anda yüzde 7,8 oranında seyrediyor. Bu oran yüzde 7 olarak hedeflenen oranın çok uzağında değil.
Credit Suisse'in notlarında, Federal rezerve tarafından 6,5 eşiğinin kriz seviyesi olarak belirlendiğini ve buna banka olarak katıldıklarını, yüzde 7 oranındaki işsizliğin yüksek bir oran olduğunu kaleme aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)