E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEROL, YENİDEN SPK BAŞKANI OLUYOR---

EROL, YENİDEN SPK BAŞKANI OLUYOR

EROL, YENİDEN SPK BAŞKANI OLUYOR
06 Şubat 2009 - 08:56 borsagundem.com

2003'te üye olarak SPK'ya gelen ve başkanlık koltuğuna Haziran 2007'de oturan Turan Erol'un görev süresi 8 Şubat'ta doluyor.

Dünyada küresel krizin yaşandığı şu günlerde ekonominin kritik kurumlarından Sermaye Piyasası Kurulu'nda (SPK) başkanın görev süresi doluyor. 2003'te üye olarak SPK'ya gelen ve başkanlık koltuğuna Haziran 2007'de oturan Turan Erol'un görev süresi 8 Şubat'ta doluyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Erol'un yeniden atanmasını istediği belirtildi. Referans Gazetesi'nin haberine göre, SPK'da ayrıca geçen yaz Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) üye olarak gelen Mustafa Korhan'ın da görev süresi doluyor. Korhan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kontenjanından gelmişti. 2003 yılında dönemin Devlet Bakanı Abdüllatif Şener'in kontenjanından atanan Erol, 2005'te İkinci Başkan oldu. Doğan Cansızlar'ın görev süresinin dolmasının ardından ise uzun bir süre vekaleten başkanlık görevini sürdürdü. Aslında yasaya göre başkanlığa iki ay içinde atama yapılması gerekiyordu. Ancak bu süre geçirildi. Hazirandan sonra bakanlar kurulu kararı ile başkanlık koltuğuna oturan Erol'un şimdi tekrar atanması bekleniyor. Erdoğan'ın bu konuda Erol'dan yana tavır koyduğu kulislere yayıldı. Erol ve Korhan'ın görev süresinin dolması ile 7 kişilik kurul, 5 üyeye düşüyor. Türkiye'de geçmişte kritik dönemlerde bağımsız kurullarda atama krizleri yaşanmıştı. BDDK'da İmar Bankası'na el konulması sürecinde eksik üye vardı. Yine Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyeliğine ekonominin kritik bir döneminde de atama krizi yaşanmıştı. Şimdi tekrar kritik bir kurul olan SPK'da iki üyenin görev süresinin dolması ile toplantı yeter sayısında kritik bir sürece giriliyor. Küresel krizin yaşandığı bir durumda eğer bir üye katılamazsa toplantı yeter sayısı sağlanamıyor. Bu nedenle atamanın bir an önce yapılması gerekiyor. Atamalar bakanlar kurulu kararı ile gerçekleşiyor. Kabinenin tüm bakanlarının kararı imzalaması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)