E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEROL'ÜN ATAMASI BAŞBAKANLIKTA TAKILDI---

EROL'ÜN ATAMASI BAŞBAKANLIKTA TAKILDI

EROL'ÜN ATAMASI BAŞBAKANLIKTA TAKILDI
02 Mart 2009 - 17:26 borsagundem.com

Turan Erol'un tekrar Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına getirilmesine ilişkin atama kararının Başbakanlık'ta takıldığı belirtildi.

8 Şubat 2003'te üye olarak SPK'ya gelen Turan Erol; Doğan Cansızlar'ın ayrılmasının ardından, uzun bir vekalet süreci sonunda Haziran-2007'de başkan oldu. Üye olarak atandığı tarih esas alındığı için Erol'un süresi 8 Şubat günü doldu. Ancak üye olurken yemin ettiği tarih esas alındı ve görev süresi 20 Şubat'ta tamamlandı. Erol'un atanmasına ilişkin kararın ise Köşk'e henüz iletilmediği öğrenildi. SPK'da ayrıca geçen yaz Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) üye olarak gelen Mustafa Korhan'ın da görev süresi doldu. Korhan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kontenjanından gelmişti. Korhan ile Erol'un isimlerinin aynı atama kararında yer aldığı, bu nedenle Korhan'ın isminin de Köşk'e gönderilemediği ifade edildi. Atanırsa 12 yıl görev yapmış olacak Erol'un, şimdi tekrar başkanlığa atanması bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda Erol'dan yana tavır koyduğu kulislere yayıldı. Ancak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in Erol'a sıcak bakmadığı da kulislerde konuşuluyor. Erol'un atanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Başbakanlık'ta tutulduğu ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmediği ifade edildi. Bazı çevreler de Erol'un tekrar atanması halinde 6 yıl daha görevde kalacağını ve toplam süresinin 12 yıla çıkacağına dikkat çektiler. Erol ve Korhan'ın görev süresinin dolması ile 7 kişilik Kurul 5 üyeye düştü. Şu anda SPK'da Kurul toplantıları başkan ve ikinci başkan olmadığı için yapılamıyor. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanma nedeniyle acil toplanması gerekebilecek olan SPK'da 1 üye hasta olsa, karar çoğunluğu sağlanamadığı için Kurul toplanamayacak. EŞE KARANFİL/REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)