E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErsin Tatar: 20 Temmuz Kıbrıs Türkünün yoktan var oluşudur!---

Ersin Tatar: 20 Temmuz Kıbrıs Türkünün yoktan var oluşudur!

Ersin Tatar: 20 Temmuz Kıbrıs Türkünün yoktan var oluşudur!
20 Temmuz 2024 - 12:47 borsagundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı geçit töreninde önemli açıklamalarda bulundu.


Tatar, yaptığı konuşmada, 20 Temmuz'un Kıbrıs Türk halkı için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı ve "20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün yoktan var oluşudur. Bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene" dedi. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Tatar, Fidan'a, Kıbrıs'taki "egemen eşit ve eşit uluslararası statü" temelli yeni siyasete verdiği güçlü destek için teşekkür etti. Tatar, "TDT Zirvesi'nde de ifade edildiği gibi Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır" diyerek KKTC'nin Türk devletleriyle her alanda ilişki kurmaya hazır olduğunu belirtti.

Tatar, TDT'nin 21. yüzyılda tüm siyasi dengeleri derinden etkileyebilme potansiyeline sahip olduğunu kaydetti ve "Türk Devletleri Teşkilatı'nın sınırları, Doğu Akdeniz'e kadar genişletilerek en güneydeki Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin katılımıyla daha da güçlü hale gelmiştir" dedi.

Ersin Tatar, konuşmasında Yunanistan Savunma Bakanı'nın açıklamalarını da kınadı: "Halkımıza 60 yıldır uygulanan insanlık dışı ambargoların savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Kıbrıs Türklerini ve TSK'yı hedef alan Yunanistan Savunma Bakanı'nın düzeysiz açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Rum tarafının adımları barışa değil, gerginliğe hitap ediyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman KKTC'nin yanında olduğu ve desteğini esirgemediği için teşekkür eden Tatar, "KKTC’yi tanıtmak ve refahını artırmak için Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle canla başla çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, siz Kıbrıs Türk halkının hakkının çiğnenerek temsil ettirilmediği BM platformunda sesimiz oldunuz. Konuşmalarınız Kıbrıs Türk halkı için büyük onur meselesidir. Her platformda sesimiz olduğunuz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: KKTC tanınması ve iki devletli çözüm için kararlıyız!Erdoğan: KKTC tanınması ve iki devletli çözüm için kararlıyız!

 

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi, Anıtkabir'i ziyaret ettiKKTC'nin Ankara Büyükelçisi, Anıtkabir'i ziyaret etti

 

MSB: Kıbrıs Türkü’nü hiçbir zaman yalnız bırakmadıkMSB: Kıbrıs Türkü’nü hiçbir zaman yalnız bırakmadık

 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl coşkusu KKTC'de kutlanıyor!Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl coşkusu KKTC'de kutlanıyor!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAHMUT DEMİR20 Temmuz 2024 22:11

    Bülent ECEVİT'in adının anılmaması büyük bir vefasızlık ve haksızlıktır. 

  • ALİ KODUŞ21 Temmuz 2024 13:50

    Bence git sen KKB na bir kulaklarına baktır.K.Kıbrıs Cumhurbaşkanı andıya ne yapacak başka.Sadece Bülent Ecevit mi vaptı bu operesyonu Kualisyon hükümeti var idi Eğer Erbakan hayır dese bu operesyonu nasıl yapacak idiler.

  • Atakan20 Temmuz 2024 14:21

    Tanrı Türk’ü korusun Bize bizden başkası dost olmaz

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA21 Temmuz 2024 13:52

    İslamiyette Tanri diye bir şey yoktur.ALLAH sadece Türkleri korumaz tüm insanlığı özelliklede Müslümanları ve Müminleri korusun ve biz Türkleri de korusun desen dahi iyi olur idi.