E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErtaş’ın hayatını değiştirdiği adam---

Ertaş’ın hayatını değiştirdiği adam

Ertaş’ın hayatını değiştirdiği adam
15 Şubat 2013 - 12:17 borsagundem.com

TTNET Genel Müdürü Kaya, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş’la ilgili ne anlattı? İşte gündeme damga vuran müthiş anı...

AYSUN GÖKSU - ANTALYA
TTNET, yeni döneme damgasını vuracak stratejilerini Antalya’da açıkladı. “Yeni Bir Müşteri Evreni: TTNET 360” adıyla lanse edilen yeni vizyonu anlatan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, yeni hedef doğrultusunda müşterilerinin tüm hayatını çevreleyen geniş bir dijital evren oluşturacaklarını, dijital içerik oluşturmada daha aktif olacaklarını, Türkiye’de e-ticaretin gelişmesi daha fazla çalışacaklarını söyledi. TTNET’in e-ticarete açılan kapı olmasını hedefleyen yeni bir proje hazırladıklarını da ifade eden Kaya, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Ve verdiği cevapla da gündeme oturan soruyu Borsagundem.com sordu. 
"VAHDETTİN ERTAŞ'LA BİRLİKTE ÇALIŞTINIZ MI?"
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya’ya hiç beklemediği soruyu Aysun Göksu yöneltti. Aysun Göksu’nun “SPK’da görev yaptığınız dönemde, yeni SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ile birlikte çalıştınız mı? Yeni kanunu ve yeni Başkan ile başlayan dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Abdullah Orkun Kaya, geçmişe kısa ama çok özel bir yolculuk yaptı. “Vahdettin Üstat” diye bahsettiği SPK Başkanı Vahdettin Ertaş ile ilgili anısını şöyle anlattı: 
"VAHDETTİN ÜSTAT TEZİMİ GERİ ÇEVİRDİ"
“Vahdettin Üstat, ilk SPK Daire Başkanı’mdır. SPK'da Uzman Yardımcısı olarak başlarsınız, iki sene sonra tez hazırlarsınız. Vahdettin Üstat benden tez konu önerilerini istedi. Ben, borsada analitik yaklaşımların performansıyla ilgili bir konu önerisi götürmüştüm. Vahdettin Üstat, benim konularımı beğenmedi. Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı ya da Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı konularında bir şeyler yapmamı istedi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı konusu hiç ilgimi çekmedi, risk sermayesi konusunda bir tez yazdım. O dönemde ABD'deki üniversitelere MBA başvurusunda bulunmuştum ve ABD’nin ilk 10’daki üniversitelerinden birine kabul edildim. Ancak MIT’ye başvurduğum için ABD’deki okulu bir süre erteledim. Sonrasında Vahdettin Üstat yazdığım tezi beğenmeyip geri çevirince ben de MBA’ye gitmeye karar verdim. MBA sonrasında Merrill Lynch'te görev yaptım. Ardından Türk Telekom’da göreve başladım. Şimdi Vahdettin Üstat sayesinde sizlerleyim. Vahdettin Üstadın Sermaye Piyasaları’na önemli katkısı olacağına inanıyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)