E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporErzik: 3 ayda çözer giderim---

Erzik: 3 ayda çözer giderim

Erzik: 3 ayda çözer giderim
17 Şubat 2012 - 12:05 borsagundem.com

Kulüpler son bir haftada Erzik için yoğun bir telefon trafiği başlattı. Siyaset ilan ettiği kriterler ile UEFA Asbaşkanı'nı işaret etti

Türk futbolunu kaostan çıkartmak için tek aday olarak desteklenen Şenes Erzik, teklifi kabul etti mi? Kulüpler-Erzik görüşmesinin perde arkası ve anlaşmanın detayları:
AYLAR ÖNCESİNDEN BASKI YAPTILAR
G.SARAY, Trabzon, F.Bahçe ve Beşiktaş başta kulüp başkan ve temsilcileri son bir hafta içerisinde Şenes Erzik için gizli görüşmeler yaptı, nabız yokladı.. İlhan Cavcav'ın pazartesi günü 'Ben de 3 kez konuştum ama kabul etmiyor' dediği Erzik, son 2 gün içinde ısrarlar karşısında tamamen yumuşadı..
AYDINLAR'A FENER TEPKİSİ OLUNCA
ÖZELLİKLE F.Bahçe ve G.Saray, Erzik için yoğun kulis yaptı... Mehmet Ali Aydınlar'ın başkan adaylığına F.Bahçe'nin şiddetle karşı çıkması üzerine sorun çıkacağını düşünen Sarı-Lacivertli takım dışındaki kulüpler, Erzik için bastırdı...
KULÜPLERİN talepleri ise netti: 'Sayın Erzik, hepimiz arkanızdayız. Lütfen aday olun, bizi bu kaostan kurtarın. Size ihtiyacımız var.'
'EVET' AMA ÖNEMLİ ŞARTIM VAR
ERZİK'İN kulüplere karşı isteği ise net oldu:
'KALICI olarak başkan olmam. UEFA'da önemli bir görevim var, imza yetkim bulunuyor. Ancak 3 ay mı sürer yoksa 1 yıl mı bilemem ama bu kaos ortamından sizi çıkartır, sonra da koltuğu bırakırım. Böyle kabul ederseniz, yola birlikte çıkalım.'
4 YIL OLMAZ, ÇÜNKÜ ÇOK YORULDUM
BU görüşmeler yapılırken kulüpler Bakan Kılıç'ı da aradı. Ancak Kılıç, 'Siyasi otorite özerk federasyona müdahale ediyor diye algılanmasın. Ben Erzik'e teklif yapamam. Kriterlerime göre adayınızı belirleyin' diyerek mesaj verdi. Kulüpler de 'Bizim tek adayımız Erzik, hemen ikna edin' teklifinde bulundu. Bunun üzüerine Kılıç, Erzik'le görüştü.
Erzİk de kulüplere söylediği düşüncelerini Bakan Kılıç'a da iletti, 'Sorunu çözerim ardından görevi genç birine bırakırım. Bu saatten sonra 4 yıl başkanlık yapmam. Artık yoruldum' dedi.
BİR KOLTUKTA 3 KARPUZ OLABİLİYOR
BU arada Erzik ile ilgili önemli bir konuda görevlerinin ne olacağı sorusu.. Hemen belirtelim Şenes Erzik hem UEFA'daki ikinci adamlık hem de FIFA'daki icra kurulu üyeliği ve komite başkanlıkları devam edecek.. Erzik, UEFA'da Platini'den sonraki ikinci isim.. TFF başkanı olması halinde de Erzik bu görevlerini sürdürebilecek. Örneğin İspanyol ve İtalyan federasyon başkanları aynı zamanda UEFA'nın diğer asbaşkanları arasında bulunuyor.
Arıboğan'la devam Güreli baskan vekili
Şenes Erzik isminin netleşmesi ile birlikte kulislerde yeni yönetim kurulu da konuşulmaya başladı... AKŞAM'ın yaptığı araştırmalara göre yeni yönetimde şu isimler olacak...
LUTFİ Arıboğan için UEFA 'Olmazsa olmazımız. Onunla çok iyi çalışıyoruz' demişti. Erzik de Arıboğan'a başkan vekilliği görevi verecek.
AYDINLAR'IN istifasının ardından vekaleten başkanlığı yürüten Hüsnü Güreli, yeni yeni yönetim kurulunda olacak. Aydınlar yönetiminin Mali İşlerden sorumlusu Güreli, Şenes Erzik'in Arıboğan ile birlikte iki başkan vekilinden biri olacak.
GÜMÜŞDAĞ KESİN OLMAYACAK
GÖKSEL Gümüşdağ yeni yönetimde olmazken Erhan Kamışlı, Arif Koşar, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Baykan, Servet Yardımcı listede. Ufuk Özerten başta yeni isimler de yönetime girecek.
Kurulların yüzde 80'i aynı
YENİ TFF'de en çok merak edilen konulardan birisi de kurullar. Etik Kurul, şike iddianamesinde adı geçen 8 kulüp ile ilgili soruşturmayı yürütüyor. Bir raporu hazırlayacak olan Etik Kurul, 25 Şubat'a dek kulüplerden savunmalarını istemişti..
ŞAHISLARLA ilgili çalışmalarını yapan ve kulüplerle ilgili kararı da hemen değerlendirmeye alacak olan PFDK yine 23-25 Şubat tarihlerine dek savunmaları istemişti. Sürecin 6 ay aksayacağı düşünülürken yeni federasyonun kurullarda büyük bir oynama yapması beklenmiyor. Yeni federasyonda sadece Tahkim Kurulu Başkanı Hasan Gerçeker'in değişmesi gündemde.
Puan silme paketi uygulanıyor
TFF'DE 27 Şubat'ta yapılacak seçimlerde kulüpler Şenes Erzik isminde uzlaşırken, Mehmet Ali Aydınlar'ı istifaya götüren 26 Ocak Olağanüstü Genel Kurulu'nda görüşülen puan silme paketi de yeniden gündeme gelecek.
HATIRLANACAĞI üzere Aydınlar, şike konusuyla ilgilenen UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ile küme düşmeye bir defalık af ve puan silme konusunda uzlaşmıştı. Genel Kurul'da yeniden bu formül üyelerin oylarına sunulacak. Bu kez delegelerin küme düşme cezasının bir defalık uygulanmamasına yönelik değişiklik paketine onay vermesi bekleniyor. Eğer paket onaylanırsa şike yaptığı tespit edilen kulüplere puan silme cezalarının Play-Off'tan önce verilmesi bekleniyor.
Birlik'ten bugün Erzik çıkacak
Kulüpler Birliği, bugün saat 15.00'te Ankara'da toplanıp Şenes Erzik'in TFF başkanlığı için ortak adayları olduğunu açıklayacak. Bakan Suat Kılıç da dün Trabzon'da yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Eğer Türkiye'de futbol kulüplerinin başkanları genel anlamda Sayın Şenes Erzik ismi etrafında bir birliktelik oluşturabilirlerse bundan memnuniyet duyarız. Sayın Erzik dışında bir isim üzerinde birliktelik oluşması durumunda bundan da mutluluk duyarız. Çünkü bizim başından itibaren arzu ettiğimiz şey şudur, TFF başkanı herhangi bir kulübün, takımın, kesimin, tarafın veya herhangi bir camianın başkanı olmamalıdır.'
Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)