E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisESAS HOLDİNG AFM'Yİ 88 MİLYON DOLARA ALDI---

ESAS HOLDİNG AFM'Yİ 88 MİLYON DOLARA ALDI

ESAS HOLDİNG AFM'Yİ 88 MİLYON DOLARA ALDI
08 Temmuz 2010 - 07:34 borsagundem.com

AFM Uluslararası Film Prodüksiyon’un yüzde 88.01’ine sahip olan Eurasia Cinemas, hisselerin tamamını 82 milyon 386 bin dolara Esas Holding’e sattı.

Meltem KARA Dün hisse alım anlaşması imzalanmasıyla havacılık, gıda, sağlık ve perakende alanlarında faaliyet gösteren Esas Holding, eğlence sektörüne de adım attı. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı, “Eğlence sektörüne inandığımız için AFM’nin hisselerini satın aldık” dedi. Emine Kamışlı, Esas Holding’in her zaman yeni yatırım alanlarını incelediğini ve eğlence sektörünün de bu alanlardan biri olduğunu belirterek, sektörün büyüyeceğini düşündükleri ve eğlence sektörüne inandıkları için AFM hisselerini satın aldıklarını söyledi. Emine Kamışlı, AFM’nin geleceğe yönelik planlarını bir kaç içinde açıklayacaklarını ifade etti. Hisse alım-satımı hakkında AFM Uluslararası Film Prodüksiyon’dan yapılan açıklamada da, “Şirketimizin sermayesinin yüzde 88.01’ini temsil eden ve Eurasia Cinemas B.V’ye ait hisselerin Esas Holding’e satılması ile ilgili olarak, Esas Holding ile Eurasia Cinemas B.V. arasında hisse alım anlaşmasının imzalandı” denildi. Alım fiyatı değişebilir Açıklamaya göre, Esas Holding hisseler için nakit ve peşin olarak 82 milyon 386 bin 160 dolar ödeyecek. Ancak, bu fiyat hisse alım anlaşmasında belirtilen şart ve koşullara bağlı olarak bazı uyarlamalara tabi olabilecek. Ayrıca hisselerin devri için Rekabet Kurulu’nun izni gerekirken, sözleşme kapsamında öngörülen diğer izin, şart ve koşulların tamamlanması da gerekiyor. 1965 yılında kuruldu 2007’de Ruslara satıldı BEYOĞLU’nda Dünya ve Fitaş adlı iki salonla 1965 yılında faaliyete başlayan AFM sinemaları, 2004 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) kote oldu. Rus Alfa Group’un yatırım kolu olan A1 Group, sahibi olduğu Eurasia Cinemas vasıtasıyla 22 Ekim 2007’de hisse alım anlaşması imzalayarak AFM’nin yüzde 51.9 hissesini 28.5 milyon dolara satın aldı. Geriye kalan hisselerin yüzde 10’u AFM’nin sahibi Adnan Akdemir’e aitken, yüzde 38.1’i de halka açıktı. Rus şirket, geçen yıl çağrı yoluyla borsadan AFM hisselerini toplamaya başlayarak yüzde 36.11 daha hisse satın aldı. Bunun ardından Eurasia’nın AFM’deki hisse oranı yüzde 88.01’e ulaştı. 200’ü aşkın salonu var ŞU anda Türkiye genelinde 200’ü aşkın salonuyla hizmet veren AFM’nin 33 bini aşkın koltuk kapasitesi bulunuyor. AFM’nin 2009 yılında elde ettiği satış geliri 76 milyon 578 bin lira olurken, AFM sinemaları, her yıl koltuk sayısında yüzde 20’lik büyüme hedefliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)