E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Başkan Carter: Trump'a Başkanlığı Rusya Kazandırdı---

Eski Başkan Carter: Trump'a Başkanlığı Rusya Kazandırdı

Eski Başkan Carter: Trump'a Başkanlığı Rusya Kazandırdı
29 Haziran 2019 - 10:11 borsagundem.com

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, Başkan Donald Trump’ın 2016 seçimlerini aslında kaybettiğini ve Rusya’nın müdahalesi sayesinde başkan olabildiğini öne sürdü.

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter, Başkan Donald Trump’ın 2016 seçimlerini aslında kaybettiğini ve Rusya’nın müdahalesi sayesinde başkan olabildiğini öne sürdü.

Carter, beraberinde herhangi bir kanıt sunmadığı bu açıklamasını Virginia eyaletinin Leesburg kentinde katıldığı insan hakları konulu bir toplantıda yaptı.

Carter, “Ruslar’ın seçimlere müdahale ettiğine kuşku yok. Bence müdahale, henüz miktarı ölçülmemiş olsa da, tam biçimde araştırılması halinde Trump’ın aslında 2016’daki seçimleri kazanmadığını gösterecektir. Seçimi kaybetti ve Ruslar onun lehine müdahale ettiği için bu makama getirildi” diye konuştu.

Amerikan istihbaratı 2017 tarihli bir raporda Rusya’nın Trump’a yardım etmek ve Demokrat rakibi Hillary Clinton’a zarar vermek için seçimlere müdahale ettiğini ileri sürmüştü. Ancak bu müdahalenin seçim sonucunu etkileyip etkilemediği ya da Trump’ın zaferine katkıda bulunup bulunmadığı konusunda bir değerlendirme sunmadı. Oyların usulsüz olarak değiştirildiği yönünde bir kanıt da ortaya çıkmış değil. (Amerikanınsesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat29 Haziran 2019 17:15

    Hilary cadısının kazanmasını hepiniz istediniz!  Çünkü sizin de bağlı olduğunuz derin devlet böyle istiyordu!  Ama Amerikan halkı uyandıkça algıları yönetmede artık zorlanıyorsunuz!  Trump ve ailesi  Kenedy gibi giyinerek aslında mesaj vermişti!  Ancak kafa  tuttuğu düzene daha fazla direnemeyeceğinin de farkında! Şimdilik doğu ile batı arasında  tampon vazifesi yaparak zaman kazanmaya çalışıyor. 

  • D129 Haziran 2019 10:57

    Trump'a başkanlığı Rusya kazandırdıysa dünyanın ABD'den korkması için bir neden yok demektir... O halde önüne gelen size müdahale edebiliyor... Rusya mı kazandırdı bilmem ama İsrail'in kazandırdığı kesin. İsrail 70 yıldır isteyip de alamadıpı ne varsa Trump'dan aldı.