E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Pakistan lideri Müşerref'e idam cezası---

Eski Pakistan lideri Müşerref'e idam cezası

Eski Pakistan lideri Müşerref'e idam cezası
17 Aralık 2019 - 10:40 borsagundem.com

Pakistan'ın eski lideri Pervez Müşerref vatana ihanet suçlamasıyla idama mahkûm edildi.

Pakistan'ın eski liderlerinden Pervez Müşerref hakkında verilen kararı, uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla duyurdu. Yüksek Mahkeme, Müşerref için idama hükmetti. Mahkemenin kararı, 'vatana ihanet' suçlamasına dayanıyor.

General Pervez Müşerref 1999’da darbeyle yönetimi ele geçirmiş, sekiz yıldan fazla bir süre ülkeyi yönetmişti. 2008 yılında iktidarı kaybeden Müşerref, yerine gelen hükümetin kendisine yönelttiği 'görevi kötüye kullanma' suçlamasına karşı kendi isteğiyle İngiltere'ye gitmişti.

Müşerref, Taliban'ın ölüm tehditlerine ve tutuklanma olasılığına rağmen dört yılı aşkın bir süre Londra ve Dubai'de yaşadıktan sonra Mart 2013'de ülkesine dönmüştü.

Pakistan mahkemesi hakkında çok sayıda dava ve tutuklama kararı bulunan Müşerref'i, ülkeye dönmesinden bir hafta önce, döndüğü zaman 10 gün içerisinde hakim karşısında çıkma şartı ile kefalet karşılığı serbest bırakmıştı.

Aynı yılın Nisan ayında bir kez daha tutuklanan Müşerref hakkındaki yargı süreci yıllardır devam ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sebati Simez17 Aralık 2019 16:58

    YA BİZİM ÜLKEDE NE OLARAK TERÖRİSTLERE DESTEK VERENLERE NE OLACAK.BAZI DOKUNULMAZLIKLARIN ARKASINA SIĞINARAK ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR DA AYNI AKİBETE UĞRALAMIDIR.

  • Nedim17 Aralık 2019 16:41

    Buradan gönderme yapan soytarılara  el cevap;  15 temmuzda gördünüz ebenizi!  Bu sefer  direk cehenneme göndeririz haberiniz olsun!

  • Ozan17 Aralık 2019 12:47

    Asın gitsin, darısı anlayana davul zurna saz anlamayana kol gibiside az.

  • Recai17 Aralık 2019 11:37

    Darısı diğerllerinin badina

  • Pardus17 Aralık 2019 11:07

    Tipik müslüman ülke lideri

  • Nedim17 Aralık 2019 11:05

    Pakistan da Kadıyanilik  adalet ve hukuk sistemini tamamen ele geçirmiş!  Yani İngiliz derin devleti iş başında!  Allah yardımcıları olsun!

  • Süleyman Kırpak17 Aralık 2019 10:53

    Artık bizlerde de idam cezası gelmeli ve vatanına ihanet edenler ve ülkeyi bölmek isteyenlerde görevi ne olursa olsun idam edilmelidir.yoksa bu terörizmle baş etmemiz mümkün değil.