E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEsnaf BDDK'yı RK'ya şikayet etti---

Esnaf BDDK'yı RK'ya şikayet etti

Esnaf BDDK'yı RK'ya şikayet etti
01 Eylül 2012 - 19:31 borsagundem.com

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus bankaların altın satışını Rekabet Kurumu'na şikayet etti

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankaların, cumhuriyet altını ve ziynet altınlarının alım ve satımına imkan sağlayan kanun taslağı için Rekabet Kurumu'na (RK) şikayet başvurusunda bulunduklarını açıkladı.
ESDER Genel Başkanı Celikus, yaptı yazılı açıklamada, BDDK'nın bu taslağına tepki olarak Rekabet Kurumu'na, ESDER adına 29 Ağustos 2012 tarihinde başvuruda bulunduklarını söyledi. Kuyumculuğun ihtisas gerektiren ayrı bir zanaat dalı olduğunu belirten Çelikus, dünyanın hiç bir yerinde bankalar külçe altının dışında satış ve alış yapmadığına işaret etti.
"Kanun sektörümüze zarar verir"
Türkiye'de yaklaşık 250-300 ton arasında altın işlendiğini ve mücevherat üretildiğini ve bunun 1 milyar 800 milyon dolarlık kısmının ihraç edildiğini ifade eden Çelikus, "250 bin ila 300 bin işçiye istihdam sağlayan 40 bin kuyumcunun bu kanunla sektörde sıkıntıya girecek, hatta kuyumculara büyük zarar verecek" dedi. Taslağın uygulamaya geçmesi halinde kuyumcu esnafının zor durumda kalacağını söyleyen Çelikus"Bu işten geçimini sağlayan kuyumcu esnafını ve bankaları karşı karşıya getiren bu taslağın kabul edilir olarak görmüyoruz, hatta haksız rekabet olarak görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
"Esnafın görüşü sorulmadı"
Söz konusu taslağın hazırlanmasında kuyumcu esnafı ve bunların temsilcileri ile herhangi görüş alışverişinde bulunulmadığını, eğer görüş alışverişinde bulunulsaydı daha sağlıklı kararlar alınabileceğini dile getiren Çelikus, "Bu konunun kısa sürede çözülebilmesi için elimizden geleni yapacağız" ifadelerinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)