E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt ve Süt Kurumu'ndan et fiyatları açıklaması---

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatları açıklaması

Et ve Süt Kurumu'ndan et fiyatları açıklaması
21 Ekim 2023 - 21:32 borsagundem.com

ESK, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasanın ihtiyacı nispetinde ithalat yapıldığını, yürütülen sağlıklı süreç neticesinde herhangi bir kamu zararı söz konusu olmadığını belirtti.

Et ve Süt Kurumu(ESK)'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı doğrultusunda ithalat yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Kurumumuzun şeffaf bir şekilde sürdürdüğü piyasa regülasyon faaliyetlerine yönelik İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından ortaya atılan asılsız ve gerçek dışı iddialar üzerine bu açıklamanın yapılma ihtiyacı hasıl olmuştur. Kurumumuz, kırmızı et piyasalarında manipülatif fiyat artışlarını önlemek amacıyla dengeli bir şekilde piyasa ihtiyacı nispetinde ithalat yapmaktadır.

ESK olarak çiftçi maliyetleri doğrultusunda belirlenen fiyat politikası ile hem üretici hem de tüketicinin korunmasına hassasiyet gösterilmektedir. Kurumumuzun tüm yurt dışı alımları hiç bir aracı kullanmadan, AB’de kurumsal kesimhanelerden teklifler alınarak, mevzuatlara uygun bir şekilde, rekabet ve fırsat eşitliği çerçevesinde ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir."

Piyasaya satışı yapılan karkas etler ve canlı kesimlik hayvanlarla ilgili ise müracaatların usul ve esasları internet sitemizde yayınlanmakta ve gelen başvuruların tamamı oluşturulan komisyon tarafından değerlendirmeye alınmaktadır. Satışa sunulan canlı hayvan veya karkas etler, başvuru yapan firmalara eşit miktarda ve peşin ödeme ile satılmaktadır. Yapılan hassas değerlendirmeler ve yürütülen sağlıklı süreç neticesinde herhangi bir kamu zararı söz konusu değildir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Ekim 2023 10:28

    Kazap köfte aldım. 1 tanesi = 20 tl dedi adam... :D gerisini siz düşünün... öyle lüks biyerde deildi yanı... gr olarak standart üreteden sıfır kemık ve kıkırdak , sinir vb çıkan bir kasap... bunun altında kımse saatamaz dedi. satarsa hile hurda vb girer işin içine  diye belirtti. 1 personel maaşı zaten 20 bim..elektrık, vergi, naklıye, otomobıl, ulaşım vb. masraflar hep artıyor. ucuzu hileli oluri kalıtesız olur dedi. durum bu.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA22 Ekim 2023 11:27

    Sen öyle zannet birim ildeki bir kasap bir kasap ile işe başladı kardeşleri ile birlikte yalnız çok tutkunlar bir birlerine hala ortaklar 20-30 sene içinde ilimizin en büyük kebap döner zincirağı kurdular düğün salonlara 10 tane kasap şarküteri onlarca binaları et konbinileri var neler neler belki 1 milyar dolarlık belki daha fazla maddi duruma geldiler peki nasıl oluyor muş.ama içki pavyon kumar kötü alışkanlıklara yoktur yoksa batanları da çok gördüm.

  • E.g.21 Ekim 2023 22:56

    5 YIL KADAR ÖNCE ET SÜT KURUMU ANLAŞMALI SATIŞ ALDIĞIM KIYMA VICIK VICIKTI EŞİM PARMAKLARINA YAPIŞAN KIYMADAN BİR DAHA ALMAMAMI İSTEDİ BEN DE ALMADIM 2 YIL ÖNCE DE SUCUK SATIN ALAYIM DEDİM O DA SANKİ GÜNLÜK GİBİ HİÇ YAŞTI/KURUMADIĞINDAN AĞIRDI ONU DA ALMAKTAN VAZGEÇTİM BELEDİYELER ÖZEL ET SÜT KURUMU SATIŞ YERLERİNİ DE DENETLEMELİDİR

  • AHMET ÖZBİLEN22 Ekim 2023 11:28

    Bende bir defasında konserve kavurma aldım ucuz diye yiye bilir isen aşk olsun attım.

  • Mucise Reis : )22 Ekim 2023 10:29

    1 kere tattım. arkadaş almış mangalda diye. inanın bana nasıl bir et tat anlamadım. hiç beyenmedım. kıkırdaklar, gemik parçaları, standart lezzet yok. her parça başka lezzette :D harmanlama yapılan, özensiz ve gunlerce aylarca donduruca kalmış biri lastık gibi urunler. artık danası, düvesi, süt ineği, vb ne varsa kemsişler harmalnlamışlar belkide ithal. bizim damak tamımıza uymayan kalıtesızlıkde bir kurum.