E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEther ETF’leri kripto para piyasasını nasıl etkileyecek?---

Ether ETF’leri kripto para piyasasını nasıl etkileyecek?

Ether ETF’leri kripto para piyasasını nasıl etkileyecek?
22 Temmuz 2024 - 15:12 borsagundem.com

Yatırımcılar Ether ETF’lerinin Ethereum’un ve genel anlamda kripto paraların performansını nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ether ETF’lerinde sona yaklaşıldı ancak bunun, dünyanın en büyük ikinci kripto parasını nasıl etkileyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, spot Eter ETF’leri ufukta görünüyor ve bu tarihi anın, kripto endüstrisi için bir başka büyük kazanıma işaret etmesi bekleniyor. Ancak bunun Ethereum’un kendisi için ne anlama gelebileceği pek açıklık kazanmış görünmüyor.

23 Temmuz'da işlem görmeye başlayabilir

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Wall Street, ETF'ler piyasaya sürüldüğünde dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin nasıl hareket edeceğine dair bir dizi görünüm yayınladı. Reuters'e göre, ETF’ler 23 Temmuz'da borsada işlem görmeye başlayabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Mayıs ayında fonları onaylamasından önce bile, fonların yaratılışındaki iyimserlik, yükseliş eğilimini artırmıştı. Mart ayından bu yana Standard Chartered, Ethereum'un yıl sonuna kadar 8.000 dolara ulaşacağını öngörüyor. Banka, bu fonların 12 aylık bir zaman diliminde 15 milyar ila 45 milyar dolar değerinde Ethereum girişi sağlamasını bekliyor. Ethereum’un Cuma günü itibarıyla 3.500 doların biraz altında işlem görmesi, yükselişin yüzde 130'un üzerinde olacağı anlamına geliyor.

Boğalar güvenlerini Bitcoin'in Ocak ayındaki spot ETF lansmanından sonraki fiyat hareketlerinden alıyor. 2024'ün başlarında bu fonlara akan parayla birlikte piyasanın en hacimli kripto parası yüzde 73'ün üzerinde artış göstererek Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.780 dolara ulaşmıştı.

Yükseliş konusunda fikir ayrılığı

Ancak bu momentumun Ethereum için gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda görüşler farklılaşıyor. JPMorgan’dan Nikolaos Panigirtzoglou, Ether ETF'lerinin muhtemelen Bitcoin akışının yalnızca bir kısmını göreceğini belirtiyor.

Citi de benzer bir tahminde bulunarak ETF girişlerinin Bitcoin'in elde ettiği gelirin yüzde 30 ila yüzde 35'ini oluşturacağını öngörüyor. CoinDesk'in aktardığına göre raporda, bunun gelecek altı ay boyunca 4,7 ila 5,4 milyar dolar arasında bir tutara ulaşacağı belirtiliyor.

Bunu desteklemek için her iki banka da aynı faktörlerden bazılarını öne çıkarıyor. Bitcoin'in ilk hamle avantajına dikkat çekiliyor ve Ethereum’un ETF'ler aracılığıyla erişilemeyecek işlevsellik sunduğunu, dolayısıyla bunun talebi sınırladığını vurguluyor. Buna örnek olarak ise ETF yatırımcılarının, getiri karşılığında Ethereum’un kilitlendiği bir işlev olan Ethereum staking'e erişememesi gösteriliyor.

6.500 dolar seviyesine ulaşabilir

Ancak diğerleri bu tahminlerin fazla olumsuz olduğunu düşünüyor. Haziran ayının sonlarında Steno Research, Ethereum'un güçlü girişlerle bu yıl 6.500 dolar seviyesine ulaşacağını öngörüyor. Firma, “Piyasanın yaklaşmakta olan Ethereum spot ETF'lerine ilişkin görünümü fazlasıyla kötümser. Ethereum'un Wall Street'i cezbeden niteliklere sahip olması nedeniyle ilk yıl içinde 15 ila 20 milyar dolarlık net giriş bekliyoruz. Bu giriş, değerini yalnızca dolar cinsinden değil, aynı zamanda Bitcoin'e göre de önemli ölçüde artıracaktır” diyor.

Reuters ile konuşan kaynaklar, kısmen getiri kısıtlamaları nedeniyle Ethereum'un likiditesinin Bitcoin'den çok daha kısıtlı olduğunu da belirtiyor.

Galaxy Digital'e göre bu, Ethereum'u girişlere karşı fiyata daha duyarlı hale getiriyor. Başka bir deyişle, kripto para, akışları spot Bitcoin fonlarıyla eşleştirmeden yine de büyük kazançlar elde edebilir.

QCP Capital ise “Ether ETF’i Bitcoin ETF akışlarının yüzde 10-20'sini yakalayabilir ve bu da Ethereum’u 4.000 dolar üzerine çıkarabilir ve 4.800 dolar zirvesine yaklaştırabilir” diyor.

Arz değişkeni

Arz değerlendirmeleri ise, SynFutures CEO'su Rachel Lin'in Ethereum'un bu döngüde 22.500 dolara fırlayabileceğini öngörmesinin başlıca nedenlerinden biri. Lin, Ethereum arzının 2022'den bu yana 120 milyonda kaldığını, Bitcoin hazinesinin ise büyümeye devam ettiğini belirtiyor.

Ancak bazıları, net giriş ve arzın gelecek aylarda Ethereum fiyatı üzerindeki etkisi ne olursa olsun, ETF'lerin anlık etkisinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabileceğini söylüyor.

FxPro kıdemli pazar analisti Alex Kuptsikevich, şunları söylüyor: “Kripto borsalarından ETF'lere hızlı girişler yerine yavaş bir dönüş olacağından, ilk birkaç günde fiyat hareketi sınırlı olacak. Fakat daha geniş açıdan bakmak gerekiyor; bu, yatırımcıların portföylerine kolayca ekleyebileceği yalnızca ikinci kripto para birimi. ETF'nin piyasaya sürülmesinden sonraki ilk birkaç ayda Ethereum'un göreceli ağırlığı bu nedenle artabilir” diyor.

Ethereum ETF'lerinin 23 Temmuz'da işleme başlaması bekleniyorEthereum ETF'lerinin 23 Temmuz'da işleme başlaması bekleniyor

 

VanEck, Ethereum ETF için ücret almayacakVanEck, Ethereum ETF için ücret almayacak

 

Ethereum ETF’lerine yönelik kurumsal iştah azalıyor mu?Ethereum ETF’lerine yönelik kurumsal iştah azalıyor mu?

 

Ethereum rekor yükseliş için gün sayıyorEthereum rekor yükseliş için gün sayıyor

 

Ethereum'a Ethereum'a "SEC" dopingi

 

SEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtıSEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)