E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum yatırımcısı, Bitcoin kadar umutlu değil---

Ethereum yatırımcısı, Bitcoin kadar umutlu değil

Ethereum yatırımcısı, Bitcoin kadar umutlu değil
01 Temmuz 2021 - 13:21 borsagundem.com

Yatırımcıları, Ethereum fiyatlarında Bitcoin'e kıyasla daha az yükseliş bekliyor

Türev piyasası verileri, Ether (ETH) yatırımcılarının Bitcoin (BTC) yatırımcılarına kıyasla daha düşük bir yükseliş beklentisinde olduğunu ortaya koyuyor. ETH, 2021'in ilk yarısında yüzde 22 değer kazanan Bitcoin'e kıyasla oldukça etkileyici yüzde 200'lük bir artış gösterse de, yatırımcılar Ether'in son gösterdiği düşük performanstan daha fazla etkileniyor gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz hafta rekor fon kaybı yaşayan Ether yatırım ürünleri de, kurumsal yatırımcılar arasındaki olumsuz bakış açısını yansıtıyor. Ether fonları, geçtiğimiz afta 50 milyon dolarlık rekor bir kayıp yaşadı.

Ether haziran ayında Bitcoin'e kıyasla yüzde 16 daha düşük performans göstermişti.

Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanan London hard fork'u, Ethereum'un gas ücretlerini düşürecek EIP-1559 güncellemesini içeriyor. Bu nedenle Ether'in fiyat hareketi, Emek İspatı'ndan Hisse İspatı'na geçecek ağın madencileri arasındaki memnuniyetsizliği yansıtıyor olabilir diye belirtilirken, türev veriler Ether yatırımcılarının Bitcoin yatırımcılarına kıyasla çok daha endişeli olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Piyasalarda çeyreklik vadeli işlemler, spot piyasalara ek olarak ödenen prim ile işlem görüyor. Aralık ayı için yüzde 4-8'lik bir prim, normal kabul ediliyor.

Vadeli işlemlerin bu seviyenin altında işlem görmesi, kısa vadede düşüş beklentisi olduğuna işaret ediyor.

Yukarıdaki grafik, aralık vadeli Bitcoin vadeli işlemler priminin yüzde 3,5'e yükseldiğini, Ethereum sözleşmelerinin ise BTC'ye pararlel hareket etmediğini gösteriyor.

Analist filbfilb, Bitcoin yaşayacağı yüzde 30'luk olası bir çöküşün, altcoin piyasasında iki kat fazla düşüşe yol açabileceği konusunda uyardı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)