E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEtibank davasında şok!---

Etibank davasında şok!

Etibank davasında şok!
09 Kasım 2010 - 22:40 borsagundem.com

Dinç Bilgin ile oğlu Şevket Önay Bilgin'in de aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada, TMSF müdahillikten çekildi

Etibank'ın zarara uğratılmasıyla ilgili olarak bankanın eski sahibi Dinç Bilgin ile oğlu Şevket Önay Bilgin'in de aralarında bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) müdahillikten çekildi.

TMSF'nin avukatı Nihan Eratik, "İlgili borçlu gruba ait mal varlığının satışından elde edilen tutarlarla sıra cetveli kesinleştiğinde kamu alacağının tahsil edilmiş olacaktır. Müdahilliğimizde hukuki yarar kalmaması gerekçesiyle söz konusu davadanın müdahilliğinden çekildiğimizi beyan ediyoruz" dedi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Dinç Bilgin ve oğlu Önay Şevket Bilgin'in de aralarında yer aldığı 15 tutuksuz sanık ve taraf avukatları katıldı.

"MÜDAHİLLİKTEN ÇEKİLİYORUZ"
Müdahil TMSF vekili Nihan Eratik, söz konusu kamu davasının müdahilliğinden çekildiklerini belirterek, hazırladıkları dilekçeyi mahkemeye sundu. Avukat Eratik, "İlgili borçlu gruba ait mal varlığının satışından elde edilen tutarlarla sıra cetveli kesinleştiğinde kamu alacağının tahsil edilmiş olacaktır. Müdahilliğimizde hukuki yarar kalmaması gerekçesiyle söz konusu davadanın müdahilliğinden çekildiğimizi beyan ediyoruz" diye konuştu.

MAHKEME TMSF'NİN MÜDAHİLLİKTEN ÇEKİLME TALEBİNİ KABUL ETTİ
Dinç Bilgin ve Önay Şevket Bilgin'in avukatı Mehmet Asım İplikçioğlu TMSF'nin müdahillikten çekilmesine karşı diyeceklerini yazılı olarak sunmak üzere mahkemeden süre talep etti. Mahkeme Heyeti, TMSF'nin müdahillikten çekilme talebini kabul etti.

DURUŞMA ERTELENDİ
Dinç Bilgin ve Önay Şevket Bilgin'in avukatına TMSF'nin müdahillikten çekilmesine karşı diyeceklerini yazılı olarak hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. İddianamede, Dinç Bilgin ve Şevket Önay Bilgin'in "Nitelikli zimmet" suçundan 12 yıldan aşağı olmamak üzere hapisle cezalandırılması isteniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan KURT10 Kasım 2010 13:13

    Evet arkadaşlar.. sonunda olan oldu devlet de bizi yalnız bıraktı. Tmsf alacağını zaten gazete v.b satışlardan elde etmişti. Bizim için mi uğraşacak.