E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEUR/CAD paritesine satış gelebilir---

EUR/CAD paritesine satış gelebilir

EUR/CAD paritesine satış gelebilir
04 Şubat 2013 - 17:18 borsagundem.com

Euro Bölgesinde ekonomik ve politik risklerin derinleşmesi orta vadede pariteye satış getirebilir

Destek Menkul Değerler Piyasa Analisti Murat Tufan tarafından hazırlanan analiz:
EURCAD paritesi 2012 ağustos ayından itibaren yükselişini devam ettirmektedir. Ancak İspanya ve İtalya’da tahvil faizleri’nin düşmesi ve bu ülkelerde ki siyasi riskler Euro bölgesinin geleceğini tayin etmesi açısından önemli. İtalya’da Berlusconi, 24-25 Şubat’ta yapılacak seçimlerde iktidara gelmesi halinde 4 milyar euroluk vergi iadesi vaad etmesi , Euro’nun geleceği açısından diğer önemli bir haber. İspanya’da ise Başbakan Mariano Rajoy’un yolsuzluk suçlaması , zaten krizde olan İspanya ekonomisinde güven ortamını tamamen ortadan kaldırabilir. Ayrıca AMB Başkanı Dragi için ortaya çıkan yolsuzluk suçlamaları Euro Bölgesi için bir diğer orta vadeli riski oluşturmaktadır. Euro Bölgesinde genel olarak beklenen düzeyde gelen makro veriler ve Dragi’nin Euro Bölgesi için 2013 beklentilerinin pozitif olması euroda alışları hızlandırdı ancak bu olumlu havanın devam etmesi için mutlaka orta vadeli risklerin ortadan kalkması lazım. Euro Bölgesinde ekonomik ve politik risklerin derinleşmesi orta vadede pariteye satış getirebilir.
Kanada cephesinde ise bu hafta açıklanacak olan Satın alma yöneticileri endeksi (PMI) , Konut Başlangıçları, Ticaret Dengesi,İşsizlik Oranı ve Yapı Ruhsatları verileri paritenin yönünü etkilemesi açısından takip edilebilir. Bu verilerin beklenin altında gelmesi halinde alışların devamı, beklenen üstünde gelmesi halinde ise paritede satış gelebilir . Fiyatların 1,3530 üzerinde kalması halinde 1,3700 -1,3885 dirençleri hedeflenebilir . Aşağı yönlü hareketlerde ise 1,3450-1,3345 destekleri takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)