E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 1.32 dolara kadar düşebilir---

Euro 1.32 dolara kadar düşebilir

Euro 1.32 dolara kadar düşebilir
11 Mayıs 2011 - 20:58 borsagundem.com

Bank of America, euronun Fed'in tahvil alım programını bitirmesi ile birlikte 1.32 dolara düşebileceğini kaydetti

Bank of America Corp.'a göre, Euro Haziran ayının sonunda, Fed'in tahvil alım programını sona erdirmesi ile birlikte, dolar karşısında yüzde 8 değer kaybederek 1.32 dolara kadar düşecek.
Euro bu yıl dolar karşısında, kısmen faiz artıran ve yeni faiz artırımlarına gidebileceğini işaret eden Avrupa Merkez Bankası'ndan dolayı yaklaşık yüzde 7 yükseldi. Bunun aksine, Fed, ekonomik büyümeyi desteklemek için, borçlanma maliyetlerini rekor düşük seviyede tuttu ve Haziran ayının sonunda bitecek olan 600 milyar dolarlık tahvil alımıyla parasal gevseme sağladı.
Bank of America Merrill Lynch' in New York ofisinden küresel faizler ve döviz araştırma müdürü David Woo, "Parasal genişlemenin sonu tamamiyle fiyatlanmadı" dedi ve "Bu, euro için aşağı yönlü bir faktör. Parasal genişlemenin sona ermesi, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırmasını daha az gerekli kılacak. Bu durum daha güçlü dolara ve genelde daha düşük emtia fiyatlarına yol açacak ve Avrupa Merkez Bankası'nın üzerindeki baskının bir kısmını giderecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)