E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz'Euro 1.40 doları test edebilir'---

'Euro 1.40 doları test edebilir'

'Euro 1.40 doları test edebilir'
29 Kasım 2012 - 12:05 borsagundem.com

Goldman Sachs, euronun, dolar karşısında 1.40 doları test edebileceğini öngördü

Goldman Sachs, bölgedeki sistemik baskıların azalmasıyla euronun, dolar karşısında 1.40 doları test edebileceğini öngördü
Euro Bölgesi'ndeki sistemik baskıların azalması ve dikkatlerin dünyanın başka bölgelerindeki mali sıkıntılara kaymasını bekleyen Goldman Sachs Group Inc., euronun dolar karşısında 1.40 seviyesine doğru sıçrayacağı tahmininde bulundu.
Goldman'ın analisti Thomas Stolper, Kuyruk risklerindeki kademeli azalmanın, euronun, diğer para birimlerine karşı kaybettiği tabanı geri kazanmasına yardımcı olmasının gerektiğini söyledi.
Euro dün Dolar karşısında New York saati ile 14:11'de yüzde 0.1 kayıpla 1.2931 düzeyinden işlem görüyordu.
Borç krizinin Yunanistan'da 3 yıl önce başlayarak İrlanda ve Portekiz'e sıçraması ve ardından İtalya ve İspanya'yı da tehdit etmesinden bu yana euro, 15144 dolar düzeyinden gevşedi. Euro Bölgesi politika yapıcılarının, Kuzey ülkelerinin, güney ülkelere kurtarma yardımı şartı olarak kemer sıkma önlemleri talep etmesinden ötürü krize çözüm bulmakta zorlanmasından ötürü euro bu yılın endüşüğünü 1.2043 dolardan gördü. Euro liderleri bu hafta Yunanistan'ın 3. kurtarma planını onayladı.
Goldman, dolar karşısında 1.40 seviyesine ulaşarak 2104'ü bu düzeyde sonlandırmasının ardından euronun istikrar sağlayacağını, 2015'in sonlarında da 1.35 dolara zayıflayacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet elma196829 Kasım 2012 14:54

    godomanlar kasayı euro doldurmuş 1,40 gidecek yaygarası yaparak ellerindeki euroyu ucuza aldıkları için pahalılaştırıp satacaklar madem euro çıkacaksa kendin al kendin kar et sanane el alemin yapacağı kar öyleyse kendin çal kendin oyna