E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 1.50'yi mi görecek?---

Euro 1.50'yi mi görecek?

Euro 1.50'yi mi görecek?
23 Kasım 2012 - 06:59 borsagundem.com

Euronun dolar karşısında 2013’te 1.50 seviyesini göreceği ifade edildi

Küresel finansal danışmanlık şirketi Orb Global Investments Baş Ekonomisti Clifford Bennett, euro bölgesine yönelik kötümserliğin geride kalacağı 2013’te euronun dolar karşısında şu anki seviyesinden yüzde 17 değerlenip, 1.50 seviyesini göreceğini belirtti.
CNBC kanalının yayına katılan Bennett, “Piyasalar Yunanistan ‘ın Euro Bölgesi’nden çıkma olasılığını fiyatlarak ellerindeki euro varlıklarını sattı. Ancak şu ana kadar böyle bir şey olmadı ve bundan sonra da olmayacak” dedi.
Bennett ek olarak, “Ben Yunanistan’ın Euro’dan çıkacağına hiçbir zaman inanmadım. Böyle bir şey olsa bile bu Euro’nun zararına değil yararına bir gelişme olur. Piyasalar Avrupa’da bugüne kadar olmamış ve bundan sonra da hiçbir zaman olmayacak bir felaketi fiyatlıyor” dedi.
EURO DEĞER KAZANACAK
Öte yandan uluslararası kredi verenler bu hafta Yunanistan’a yeni kredi dilimi verilmesi konusunda anlaşamadı. AB ve IMF liderleri Euro bölgesi için 1 trilyon euroyu aşan bütçe görüşmeleri için bir araya geldi.
Bennett liderlerin son dakikada bile olsa bütçe anlaşmasına varacağına işaret etti ve “Bütçe görüşmelrinde kritik bir kriz olasılığı olacağına inanmıyorum. Görüşmelerden euronun yararına kararların çıkacağını ve para biriminin dolar karşısında 1.50 seviyesini göreceğine inanıyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • efecan26 Kasım 2012 21:03

    borsavirüs üstadım forumun var mı seni takip etmek isterim çok bilgilisin öngörülerinin tutmadığını hiç görmedim senelerdir seni takip ederim selamlar ben efecan hatırlarsınız belki eskilerden

  • borsavirus24 Kasım 2012 18:09

    bu haberdeki öngörüye aynen ve %100 katılıyorum, euro krizi bitmiştir..tıpkı 2008 krizinin bittiğini endexin 29binlerde zamanlarda söylediğim gibi..babalar küpleri doldurdu, şaha kalkacak bir altın ve hisse senedi piyasası bizi bekliyor..euro, altın, petrol, parite, borsalar yukarı, (sert yukarı), usd aşağı...2013 ve 2014 ortalarına kadar bu sözlerim geçerlidir.. arkadaşlar, uzun vadeli portföy oluşturmak için son 1-2 ay içindeyiz. lakin bu 1-2 ayda oluşumları tamamlanacak portföyler, gelecek seneler boyunca sizlere bol temettü, sık sık bedelsizler ile lot arttırımı ve çocuklara, emekliliğe ve torunlara yatırım olarak miras kalacaktır. bir diğer kuruluşun not arttırması ile birlikte, ülkemize akacak olan EMEKLİLİK FON NAKTİ, borsadan bol temettü senedi alıp fiyatları yeterince şişirecek ve o seviyelerden artık almaya el gitmeyecektir. bu seviyeden alan birdaha satmamak üzere temettüsünü yer, bedelsizleri ile lotlarını artırırır. bu noktadan almayan, not artışlarından sonra düzenli ve istikrarlı çıkışlar ile zaten bol kazanacak, o seviyelerde almaya çalışanlar treni kaçırmış olacak ve mecburen al-sat ile ana parasını komisyonlara verecektir. alım vaktini kaçırmamak lazımdır, avrupa krizi çözüldü sayılır, abd krizi atlatılıyor, tüm veriler olumlu geliyor. dolara fazla güvenmiyorum, imkb, hisseler, şirketler ve altın güzel prim yapacaktır, ama borsada amaç temettü kağıtlarını şuanki UCUZ seviyelerinden toplamak ve ömür boyu temettüsünü yemek olmalı, ALTIN ise 2013 sonuna kadar elde tutulmalı ve artık 2004 ortalarından itibaren parasal genişleme bitip faizler çıkışa geçmeye (FED) başlayınca düşüş trendine geçecektir. dolar nakit paradır, yatırım aracı değildir. altının ömrü 2014 ortalarına hatta 2013 sonlarına kadardır. tek yol, tek sürekli ve düzenli mutlak kazanç, bol temettü ve istikrarlı bedelsiz imkb şirketlerine düzenli yatırım yapmaktır..