E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 2 yılın en düşüğünde---

Euro 2 yılın en düşüğünde

Euro 2 yılın en düşüğünde
09 Temmuz 2012 - 09:10 borsagundem.com

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın Brüksel'deki toplantısının öncesinde euro son 2 yılın en düşük seviyesine geriledi

Eurogrup'un geçtiğimiz ayki AB zirvesinde kararlaştırılan krizle mücadele önlemlerini görüşmek üzere Brüksel'de toplanmasının öncesinde euro 2 yılın en düşük düzeyini test etti.
Avrupa Merkez Bankası'nın Avrupa parlamentosuna yapacağı sunumun öncesinde euro zayıfladı. Japonya'nın Mayıs ayı ticaret verilerinin ve Asya borsalarındaki düşüşün, güvenli varlık taleplerini artırmasıyla yen değerlendi. Avustralya doları, Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun ekonomi üzerindeki aşağı yönlü baskıların hâlen daha "oldukça büyük" olduğunu söylemesinin ardından geriledi.
"Maliye bakanları toplantısındaki risk, Avrupa'nın birliğinde daha fazla çatlağın görülmesi ve zirvedeki kararların uygulanmasında gecikme olabilir" diyen Bank of New Zealand Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Mike Jones, bunun euroyu üzerinde baskı oluşturduğunu belirtti.
Euro, dolar karşısında daha erken saatlerde 1.2251 seviyesine kadar gerileyerek Temmuz 2010'dan bu yana en düşüğünü kaydetti. Tokyo saati ile 12:41'de euro, dolar karşısında 1.2285'ten işlem gördü. Avrupa'nın ortak para birimi yene karşı 97.89'dan 97.85'e yükseldi. Yen, Dolar karşısınsa 79.66'dan 76.65 seviyesine çıktı. Avustralya doları da, ABD doları ve yen karşısında yüzde 0.3'er değer kaybederek sırasıyla 1.0186 ve 81.13 düzeylerinden fiyatlandı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)