E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 2012'nin en kötü haftasında---

Euro 2012'nin en kötü haftasında

Euro 2012'nin en kötü haftasında
25 Mayıs 2012 - 09:59 borsagundem.com

Büyüme endieşelerinin etkisiyle euro bu yılın en sert haftalık düşüşüne hazırlanıyor

Avrupa'daki borç krizinin büyümeyi aşağı çektiğine yönelik sinyallerin euro taleplerini azaltması üzerine euro bu yılın en sert haftalık düşüşüne yöneldi.
Euro, bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi tüketici güveni verileri ve Nisan ayı işsizlik rakamlarının öncesinde ve 18 Mayıs'tan bu yana 16 önemli para biriminin 15'i karşısında düştü. İşsizlik oranının Nisan'da 21 yılın zirvesine çıktığı tahmin ediliyor. Japonya'daki TÜFE'nin merkez bankasının hedefinden hâlâ uzakta olması üzerine yen, dolar karşısında değer kaybetti. Yatırımcıların doların güvenli varlık statüsüne sığınmasıyla Dolar Endeksi 20 ayın zirvesine tırmandı.
Avrupa ekonomisinin net bir şekilde yavaşlama sinyalleri verdiğini belirten FX Prime Corp.'un Tokyo'daki kıdemli yönetici direktörlerinden Marito Ueda, insanların temel faktörlerden ötürü Euro almaya yanaşmadığını söyledi.
Dün dolar karşısında 1.2516 seviyesinden 6 Temmuz 2010'dan bu yana en düşük düzeyini kaydetmesinin ardından euro bugün Tokyo saati ile 13:33 itibariyle 1.2531 dolardan fiyatlanıyor. Euro, yen karşısında dün yüzde 0.2 değer kaybetmesinin ardından ise bugün yüzde 0.2 kazançla 99.99 düzeyine çıktı. Dolar/Yen paritesi yüzde 0.2 artışla 79.79 yene yükseldi.
Avrupa'nın ortak para birimi Dolar karşısında bu haftayı yüzde 1.9 aşağıda kapayarak 16 Aralık'tan bu yana en sert haftalık düşüşüne işaret etmeye hazırlanıyor.
Ueda ayrıca, euronun, dolara karşı 1.1877 seviyelerini görebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)