E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro 5 ayın en düşüğünde!---

Euro 5 ayın en düşüğünde!

Euro 5 ayın en düşüğünde!
02 Nisan 2013 - 16:06 borsagundem.com

Euro yen karşısında, rekora çıkan işsizlik oranı sonrası son beş haftanın en düşük seviyesine indi

Euro yen karşısında, Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının Şubat ayında rekor seviyeye çıkmasının, ekonominin resesyondan çıkmakta zorlandğı yolundaki endişeleri artırması sonucu son beş haftanın en düşük seviyesine indi.
Avrupa ortak para birimi, Euro Bölgesi'nde imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksinin (PMI) 50 olan daralma sınırının altında kalmasının da etkisi ile 16 önemli para biriminin 13'ü karşısında değer kaybetti. İsveç kronu, imalat sanayinin genişlediğini gösteren veri sonrası yükselişini ikinci güne taşıdı. Avustralya doları, merkez bankasının mevcut teşviklerin işlemekte olduğunu kaydetmesinin ardından yükseldi.
Londra'da Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. döviz stratejisti Lee Hardman, "Euro Bölgesi PMI rakamları resesyon bölgesine sıkışmış durumda," dedi ve "Avrupa Merkez Bankası, bu hafta, ekonominin toparlanma hızının hayalkırıklığı yaratan biçimde yavaş olduğunu kabul edecek. Bu da euronun yükseliş potansiyelini daraltıyor" şeklinde yorumda bulundu.
Euro yen karşısında, 119.15 ile 26 Şubat'tan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.1 düşerek New York saati ile 07:34'te 119.71 seviyesine geldi. Avrupa ortak para birimi dolar karşısında yüzde 0.1 zayıflayarak 1.2832 seviyesine indi. Yen doalr karşısında fazla değişmeyerek 93.29 seviyesinde kaldı.
Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 12 ile rekor seviyeye çıktı. Ocak ayı rakamı ise yüzde 11.9'dan yüzde 12'ye revize edildi. Euro Bölgesi imalat sanayi PMI verisi ise Şubat ayındaki seviyesi olan 47.9'dan Mart ayında 46.8'e indi. Bu verinin 50 seviyesinin altında çıkması, sektörde daralma olduğunu işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)