E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro AB liderlerinden etkilendi---

Euro AB liderlerinden etkilendi

Euro AB liderlerinden etkilendi
26 Eylül 2012 - 20:51 borsagundem.com

Avrupalı liderlerin son günlerde yaptıkları açıklamalar ve çözüm çabalarının yetersiz kalması, euronun düşmesine sebep oldu

Euro, İspanyol tahvillerinin düşmesi ve İspanyol Merkez Bankası'nın bu çeyrekte gayrısafi yurt içi hasılanın (GSYH) düştüğünü açıklaması sonrası yükselen endişeler eşliğinde dolar karşısında son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Euro, Almanya, Hollanda ve Finlandiya'nın İspanya'ya çağrı yaparak bankalarından kaynaklanan problemlere karşı göğüs germesi gerektiğini söylemesinin ardından yen karşısındaki düşüşünü de 7. güne taşıdı.
Dolar ve yen ise merkez bankalarının teşvik eforlarının küresel ekonomik toparlanmaya katkı yapmakta zorlanacağı söylentileri üzerine en çok işlem gören dövizler karşısında yükseldi. İsveç kronu, tüketici güveninin beklenenden daha fazla düştüğünü gösteren bir rapor üzerine düştü.
Bank of Montreal küresel döviz stratejisti Andrew Busch, "Euro'daki düşüş, Avrupalı 3 maliye bakanının açıklamalarının ardından bankacılık birliği ve kurtarma paketlerine ne olacağına yönelik meraktan kaynaklanıyor" dedi.
Euro, yüzde 0.4 gerileyerek New York saatiyle 10:48'de 1.2842 dolar oldu ve 12 Eylül'den bu yana en zayıf noktaya ulaştı. Euro, yen karşısında yüzde 0.4 düşerek 99.94 yen olurken, yen, Dolar karşısında çok değişmedi ve 77.82 dolar civarında seyretmeye devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)