E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro, AMB ile düşüşte---

Euro, AMB ile düşüşte

Euro, AMB ile düşüşte
07 Mart 2016 - 16:13 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın alacağı kararlar öncesi dolar düşüşte

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü toplantıda para birimini zayıflatan teşvik paketinin genişleteceği yönündeki spekülasyonun etkisiyle dört günden bu yana ilk kez değer kaybetti.

Avrupa parası, AMB yetkililerinin 10 Mart'ta politika kararını açıklamaları öncesinde, dolar ve yen karşısında bir haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin yaklaşık dörtte üçü merkez bankasının tahvil alım programını genişleteceğini düşünürken, biri hariç tamamı faizlerin negatif bölgede daha da indirileceğini düşünüyor.

Londra'da Citigroup Inc. Avrupa G10 döviz stratejisti Richard Cochinos, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği bir mülakatta “Elinizde, genellikle faiz indirimine yönelik ve parasal genişlemeyi artırıcı ve euroyu zayıflatma eğilimi olan AMB politikası var” dedi. Dünyanın en büyük forex traderı euronun 1.05 seviyesinin altında işlem göreceğini ve yıl sonuna doğru 1 seviyesine doğru hareket yapacağını öngörüyor. Cochinos, “ Fakat yol, dümdüz değil ve AMB önemli” şeklinde devam etti.

Euro, New York saatiyle 07:09'da yüzde 0.4 düştü ve dolar karşısında 1.0957 seviyesinden işlem görerek 29 Şubat'tan bu yana görülen en sert düşüşünü kaydetti. Avrupa parası, yen karşısında yüzde 0.6 düşerek 124.39 seviyesinden alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)