E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro 'AMB' öncesi kazancını koruyor---

Euro 'AMB' öncesi kazancını koruyor

Euro 'AMB' öncesi kazancını koruyor
07 Kasım 2013 - 10:44 borsagundem.com

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın bugünkü politika toplantısı öncesi kazancını koruyor

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarının, bölge ekonomisinin bir faiz indirimini gerektirecek kadar kırılgan olmadığı spekülasyonunun arttığı bir ortamda bugün bir araya gelmelerinden önce, önemli para birimlerinin çoğu karşısındaki kazançlarını korudu.

Doların gücünü ölçen gösterge, ABD'de bugün açıklanacak olan ve büyümenin üçüncü çeyrekte yavşladığını göstermesi beklenen veri öncesi fazla değişmedi. Avustralya doları, ülkede istihdamın ekonomistlerin beklediğinden daha az arttığını gösteren verinin etkisi ile, 16 önemli para biriminin tümü karşısında en az yüzde 0.4 değer kaybetti. Euro dün, AMB Başkanı Mario Draghi'nin bugünkü toplantıdan sonra yapacağı basın açıklaması öncesi, dokuz gelişmiş ülke para birimi karşısındaki beş günlük düşüşünü durdurdu.

New York'ta Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd. küresel piyasalar başkan yardımcısı Yasuhiro Kaizaki, "AMB'nin faiz indirime gitmeyeceği fikrine sahip çok sayıda insan var ve euro bu beklentiyi fiyatladı," dedi ve "Draghi'nin basın açıklaması dikkatle izlenecek. Kişisel olarak, Avrupa'daki durumun faiz indirimi gerektirdiğini düşünmüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Euro dolar karşısında, dün yüzde 0.3 yükseldiktyen sonra, bugün Londra saati ile 08:13'te, 1.3519 seviyesinde kaldı. Avrupa ortak para birimi yen karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak 133.41 seviyesine çıktı. Dolar yen karşısında fazla değişmeyerek 98.69 seviyesinde kaldı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi, dün yüzde 0.3 düşüşle 1,013.48'e geriledikten sonra, bugün fazla değişmeyerek 1,013.87 seviyesinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)