E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro Avrupa endişeleri ile düşüyor---

Euro Avrupa endişeleri ile düşüyor

Euro Avrupa endişeleri ile düşüyor
29 Ekim 2012 - 17:14 borsagundem.com

Euro dolar karşısında, Avrupa endişeleri ile üç haftanın en düşüğüne yaklaştı

Euro dolar karşısında, İtalya ve İspanya başbakanlarının Avrupa'nın yeni kurtarma stratejisi konusunda bölünmenin arttığı bir ortamda biraraya gelmeleri ve krizin Euro Bölgesi üzerindeki yükünün artmakta olduğunu gösteren veriler ile birlikte, son üç haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.
Dolar ve yen, küresel ekonomik yavaşlama işaretlerinin güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırması sonucu güç kazandı. ABD'de tüm hisse senedi işlemleri, Sandy Kasırgası'nın New York kıyılarına yaklaşması ile birlikte durduruldu. İspanya'da perakende satışlar Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 düştü. Euro yen karşısında Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin Yunanistan için diğer bir borç yeniden yapılandırma planını reddetmesinin ardından son iki haftanın en düşük seviyesine düştü.
New York'ta Societe Generale SA kıdemli döviz stratejisti Sebastien Galy, "Piyasa ılımlı bir risk düzeltmesinde ve bu durum dolara destek sağlıyor" dedi ve "Bu, piyasanın düşüşünü geri alması ve kazançlarını korumasının bir sonucu. Nihayetinde herkes Sandy Kasırgası'nın net ekonomik etkisini anlamaya çalışıyor ve bunun için bir süre beklemeliyiz" şeklinde görüş bildirdi.
Euro dolar karşısında, 1.2887 dolara kadar indikten sonra, yüzde 0.3 düşerek New York saati ile 09:35'te 1.2899 dolara geldi. Euro 26 Ekim'de 1.2883 dolara kadar inerek 11 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Avrupa ortak para birimi yen akrşısında, 102.52 yen ile 16 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.3 kayıpla 102.70 yene geldi. Japon para birimi Dolar karşısında fazla değişmeyerek 79.63 seviyesinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)