E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro bir ayın dibinde---

Euro bir ayın dibinde

Euro bir ayın dibinde
31 Mart 2014 - 09:54 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanacak TÜFE'nin öncesinde euro 1 ayın en düşüğüne yakın seyrediyor

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanacak ve enflasyonun yavaşladığına işaret etmesi beklenen TÜFE verisinin, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki haftaki toplantısıda teşvik tedbirleri sinyali vereceği tahminlerini artırmasıyla euro 1 ayın en düşüğüne yakın seyretti.

Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması ve ABD'de yarın açıklanacak, güçlenme kaydettiği düşünülen imalat verisinin öncesinde dolar, yen karşısında 2 haftanın zirvesine yaklaştı. Avustralya doları, politika yapıcıların bu yıl 3. kez faiz indirmekten kaçınacağı tahmin edilen yarınki merkez bankası toplantısı öncesinde G-10 paraları karşısında Mart'ta kaydettiği kazançları azalttı.

Euro Bölgesi'nin enflasyon tahmini düşünülenin altında gelirse, bunun genişleme spekülasyonlarını besleyeceğini söyleyen Ueda Harlow Ltd.'un kıdemli analistlerinden Toshiya Yamauchi, "Euro 1.37 doların altına gerileyebilir" dedi.

Euro, dolar karşısında Londra saati ile 6:50 itibarıyla 1.3705 düzeyinden 28 Şubat'tan bu yana en düşüğünü kaydettiği geçtiğimiz haftanın kapanışından büyük değişiklik kaydetmedi ve 1.3753 seviyesinden işlem gördü. Euro, 31 Aralık'tan bu yana dolar karşısında çok değişmedi. Avrupa'nın ortak para birimi euro, yen karşısında ise 141.40'tan 141.47'ye yükseldi, ancak bu çeyreği yüzde 2.2 ekside kapamaya hazırlanıyor. 

Dolar, yen karşısında 102.98 düzeyinden 12 Mart'tan bu yana en yükseğini kaydettiği 28 Mart'taki 102.83 düzeyinden 102.86'ya yükseldi. Dolar, yen karşısında bu yıl yüzde 2.3 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)