E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro bir ayın zirvesinde---

Euro bir ayın zirvesinde

Euro bir ayın zirvesinde
24 Temmuz 2013 - 15:48 borsagundem.com

Euro Bölgesi imalat verilerinin beklenenden daha iyimser olmasının ardından euro dolar karşısında bir ayın en yükseğine tırmandı

Euro Bölgesi'nde Temmuz ayında imalat sanayiinin son iki yılda ilk defa genişlediğinin görülmesiyle bölge varlıklarına olan talebin artması sonrasında euro dolar karşısında bir ayın en yükseğine tırmandı.
Euro, satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) açıklanmasıyla diğer büyük 16 para biriminin karşısında biri hariç değer kazandı. Avustralya doları, ülkenin en büyük ticaret ortağı olan Çin'in imalat verilerinde daralma görülmesiyle dolar karşısında son dört günde ilk defa değer kaybetti. Group of Seven (G-7) para birimlerinin volatilite göstergesi arka arkaya onuncu günde de geriledi. Endonezya rupisi ise dört yılın en düşüğünde.
Londra'da bulunan Standard Bank Plc'nin Group of 10 (G-10) araştırma şefi Steve Barrow, "PMI öngörülenden biraz daha güçlü göründü. Eğer geçmişteki Euro Bölgesi verilerine bakarsak, yukarı yönlü daha fazla sürpriz görmemiz olası görünüyor. Bölge verilerinde gelişme olduğu şeklinde bir algı var, bu da euroya yardım ediyor" yorumunu yaptı.
Euro dolar karşısında, 1.3255 dolar ile 20 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından, yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 10:36'da 1.3237 dolardan işlem gördü. Euro yen karşısında yüzde 0.8 sıçrayarak 132.49 yen olurken, gün içerisinde 132.61 yen ile iki ayın en yükseğine dokundu. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.7 prim yaparak 100.10 yene yükseldi.
Steve Barrow ayrıca, iyimser gelişmelerin devam etmesi halinde euronun önümüzdeki haftanın sonlarına doğru 1.34 dolara ulaşabileceği tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)