E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEuro Bölgesi anti krizi hazır---

Euro Bölgesi anti krizi hazır

Euro Bölgesi anti krizi hazır
02 Şubat 2011 - 22:23 borsagundem.com

Almanya ve Fransa’nın kapsamlı bir anti kriz paketi için Euro Bölgesi içerisinde koordinasyona ulaşıldı

Almanya ve Fransa’nın kapsamlı bir anti kriz paketi için Euro Bölgesi içerisinde ekonomik koordinasyonu destekleyecek adımlara ilişkin görüş birliğine ulaştıkları bildirildi.
Alman yetkililerin verdiği bilgiye göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cuma günü bir araya gelecek Avrupa Birliği zirvesinde 17 üyeli Euro Bölgesi’nde politik koordinasyonu güçlendirecek ortak öneriler hazırladılar.
Almanya Maliye Bakanı Yardımcısı Joerg Asmussen, Berlin’in Euro Bölgesi ülkelerinin mali disiplin sözü vermeleri karşılığında Euro Bölgesi kurtarma fonuna dair yeni bir takım güçlü değişikler yapmaya hazır olduğuna işaret eden açıklamalarda bulundu.
Frankfurt’ta gazetecilere konuşan Asmussen, ‘’Euro Bölgesi’nin istikrarını savunmak için gerekli olan her şeyi yapacağımıza söz verdik’’ dedi ve ekledi: ‘’Bu gereklilikler içerisinde EFSF’nin etkinliğini ve kapsamında değişiklikler yapmak da yer alabilir.’’
Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF), 440 milyar euro (609 milyar dolar) değerinde. Ancak teknik olarak fon ancak 250 milyar dolarlık kredi sağlayabiliyor.
Diğer Avrupalı liderlerin şartları kabul etmesi halinde, Merkel’in EFSF’de değişiklikler yapılmasına hazır olduğu kaydediliyor.
Almanya’nın EFSF’deki 440 milyar doların tamamını krediye açmaya sıcak baktığı ve muhtemelen bu kredi olanağından Yunanistan gibi ekonomisi dayanıksız ülkelerin faydalanmasına izin vereceği görülüyor.
Kaynaklar, ayrıca Euro Bölgesi hükümetlerinin EFSF’nin sorunlu ülke tahvilleri almasını ciddi bir şekilde değerlendirmekte olduklarını kaydettiler.
Bu arada, söz konusu değişikliklerin 24-25 Mart’taki zirveden kabul edilmesi beklenmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • jojo02 Şubat 2011 23:14

    bundan cok daha fazlası gerek cokk aslında suan bile yapılıyor ama acıklama yapılmıyor yoksa avrupa mı kalır yatınlar kalksınlar çin'e dua etsinler