E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarEURO BÖLGESİNDE DIŞ TİCARET FAZLA VERDİ---

EURO BÖLGESİNDE DIŞ TİCARET FAZLA VERDİ

EURO BÖLGESİNDE DIŞ TİCARET FAZLA VERDİ
17 Şubat 2010 - 12:13 borsagundem.com

Euro bölgesinde dış ticaret fazlası Aralık ayında beklentilerin altında bir artış gösterdi. İthalatın ihracata oranla daha fazla gerilediği gözlendi.

Bununla birlikte mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlara göre dış ticaret fazlası ise son 5,5 yılın en yüksek seviyesinde oldu. İhracatın son bir yılın en yüksek düzeyine ulaştığı gözlendi. Mevsimsel olarak düzeltilmemiş rakamlar euro bölgesinde aralık ayında dış ticaretin 4.4 milayr euro fazla verdiğini gösterdi. Kasım ayı dış ticaret fazlası ise 4 milyar euroya revize edildi. Daha önce kasım ayında dış ticaretin 4.8 milyar euro fazla verdiği ifade edilmişti. Analistlerin beklentileri aralık ayında dış ticaretin 5 milyar euro fazla vereceği yönünde idi. 2009 yılının yamamı için ise euro bölgesi 22.3 milyar euro dış ticaret fazlası üretti. 2008 yılında bölgede 54.7 milyar euro dış ticaret açığı oluşmuştu. Aralık ayında ithalat 107.4 milyar euro seviyesine geriledi. Bir önceki ay 109.9 milyar euro ithalat gerçekleşmişti. İhracat ise anılan dönemler itibarıyla 113.8 milyar euro seviyesinden 111.8 milyar euroya geriledi. İthalat ayrıca geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 ve ihracat yüzde 1oranında geriledi. Mevsimsel olarak düzenlenmiş rakamlar ise euro bölgesinde dış ticaret fazlasının Aralık ayında 7 milyar euro seviyesine yükseldi. Bu rakam 2004 yılı mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeyi ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)