E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi---

Euro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi
24 Şubat 2014 - 14:43 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde enflasyon yüzde 0.8 hızlanarak, 31 Ocak'taki ilk tahminlerin üzerine geldi

Euro Bölgesi'nde tüketici fiyatları Ocak'ta ilk beklentilerin üzerinde artış kaydederek, Avrupa Merkez Bankası üzerindeki, düşük enflasonu önlemek ve büyümeyi desteklemek için önümüzdeki ay harekete geçmesi baskısını azalttı.

Tüketici fiyatları Aralık'ta yüzde 0.8 hızlanmasının ardından Ocak'ta da yıllık bazda yüzde 0.8 yükselerek, Eurostat'ın 31 Ocak'ta yüzde 0.7 olarak açıkladığı ilk tahminin üzerinde gerçekleşti. Yine de enflasyon verisi 4. ayında da yüzde 1'in altında kaldı. Frankfurt'taki merkez bankası, enflasyonu yüzde 2'nin hemen altında tutmayı hedefliyor.

AMB Başkanı Mario Draghi, haftasonu katıldığı G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda Euro Bölgesi'nde henüz bir deflasyon sinyali olmasa da, fiyatlarda düşüş öngörmeleri hâlinde politika yapıcıların, teşvikleri artırmaya hazır olduğunu belirtti.

Draghi, insanların fiyatların düşeceği beklentisiyle harcama planlarını ertelediğine dair bir kanıt görmediklerini, ancak risklerin farkında olduklarını söyleyerek, "Yönetim Konseyi, bu risklerin güçlenmesi durumunda harekete geçmeye istekli ve hazır" dedi.

Verilere göre enerji fiyatları Aralık'ta duraklamasının ardından Ocak'ta yıllık bazda yüzde 1.2 düştü. Çekirdek enflasyon yüzde 0.7'den yüzde 0.8'e hızlandı. Ay genelinde fiyatlar toplamda yüzde 1.1 düştü.

Draghi 6 Şubat'ta bankanın herhangi bir karara varmadan önce toparlanmaya dair daha fazla bilgi almasının gerektiğini söyleyerek, yatırımcıları beklemede bıraktı. AMB bu ay politika faizini yüzde 0.25 ile rekor düşükte tuttu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)