E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı---

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi arttı
20 Ağustos 2024 - 12:35 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, haziranda önceki aya göre yüzde 1,7 yükseldi.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin haziran ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.

Verilere göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda önceki aya kıyasla yüzde 1,7, geçen yılın aynı dönemine kıyasla da yüzde 1 artış gösterdi.

AB'de ise inşaat üretimi haziranda önceki aya kıyasla yüzde 1,4 yükselirken, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 0,1 geriledi.

AB ülkeleri arasında haziranda inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 3,2 ile Portekiz'de, yüzde 2,6 ile Romanya'da ve yüzde 1,7 ile Fransa'da belirlendi. En fazla düşüş ise yüzde 9,1 ile Slovenya'da, yüzde 6,4 ile Macaristan'da ve yüzde 2,1 ile Polonya'da tespit edildi.

İnşaat üretimi yıllık bazda İspanya'da yüzde 4,8, Bulgaristan'da yüzde 2,9 ve Portekiz'de yüzde 2,7 artarken, Slovenya'da yüzde 19, Çekya'da yüzde 10,2 ve İsveç'te yüzde 9 geriledi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilere paralelEuro Bölgesi'nde enflasyon beklentilere paralel

 

Euro Bölgesi 22.3 milyar euro ticaret fazlası verdiEuro Bölgesi 22.3 milyar euro ticaret fazlası verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)