E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro bölgesine 7 trilyon euro gerekiyor---

Euro bölgesine 7 trilyon euro gerekiyor

Euro bölgesine 7 trilyon euro gerekiyor
03 Kasım 2014 - 10:25 borsagundem.com

Wall Street Journal, euro bölgesinde yaşanan ekonomik durgunluğun 7 trilyon euroluk bir parasal genişlemeyle çözüleceğini iddia etti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta FED'in Amerika’da parasal genişleme programını bitireceğini açıklamasın ardından cuma günü Japonya Merkez Bankası piyasaların beklemediği büyüklükte bir parasal genişleme programını devreye sokacağını duyurmuştu.

Geçtiğimiz hafta yapılan iki açıklamanın ardından gözler Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişleme programına çevrildi. Geçtiğimiz ay 0,4 büyüyen euro bölgesinde uzmanlar Avrupa Merkez Bankası’nın para basmayı hızlandırmasını ve kamu borçlarını üstlenmesini talep ediyorlar.Ancak Avrupa Merkez Bankası’nın bu tip bir ekonomik desteği vermesi mevcut bütçesiyle mümkün değil.

Avrupa Merkez Bankası’nın bütçesinin yetersiz olduğu üzerinde duran uzmanlar AMB’nin kamu borçlarını üstlenebilmesi için bütçe artışına izin verilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ancak bu fikir başta Almanya ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından veto ediliyor.

Brian Blackstone,  Wall  Street Journal’da bugün yayınlanan yazısında AMB’nin 7 trilyon euroluk bir genişleme yapmasına izin verilmesi gerektiğini belirtti.

AMB’nin parasal genişleme sürecinde geri kaldığını iddia eden Graduate Institute in Geneva analisti Charles Wyplosz ise, euro bölgesinde ekonominin çok çaresiz olduğunu ve parasal genişlemenin tek çözüm olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)