E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro Bölgesi'ne güven azaldı---

Euro Bölgesi'ne güven azaldı

Euro Bölgesi'ne güven azaldı
27 Haziran 2014 - 12:19 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksi Haziran'da 102'ye geriledi, birinci çeyrekte İngiltere yüzde 0.8, Fransa yüzde 0.7 büyüdü

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven, Ukrayna'daki tansiyon ve eurodaki güçlülüğün Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bankacılığı ve büyümeyi destekleme çabalarını kısıtlaması ile, Haziran ayında beklenmedik şekilde geriledi. 

Brüksel'de bulunan Avrupa Komisyonu'nun açıkladığı tüketici güven endeksi 102 düzeyine gerilerken, Mayıs ayı rakamları 102.6'ya revize edildi. Bloomberg anketine katılan 27 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 103 düzeyine yükseleceği yönündeydi. 

Bir başka Bloomberg anketine göre, Euro Bölgesi ekonomisi 2014 yılı ikinci ve üçüncü çeyreklerinde yüzde 0.3 genişleyecek, büyüme oranı son çeyrekte ise yüzde 0.4 olacak.

İngiltere'de büyüme beklentiyi karşıladı

İngiltere ekonomisi birinci çeyrekte yüzde 0.8 oranında büyürken, beklentiyi karşıladı. İngiltere'de bir başka veriye göre ise, konut fiyatları Mayıs'ta aylık bazda yüzde 0.4, yıllık bazda ise yüzde 6.7 artış gösterdi.

Fransa'da büyüme aşağı yönlü revize edildi

Fransa ekonomisinin birinci çeyrek büyüme oranı yıllık bazda yüzde 0.7'ye revize edildi. Rakamlar geçtiğimiz ay yüzde 0.8 olarak açıklanmıştı.

Fransa'da tüketici harcamaları Mayıs'ta bir önceki aya göre yüzde 1 artış gösterirken, ekonomist beklentileri yüzde 0.3 artış olacağı yönündeydi. Tüketim harcamaları ise yıllık yüzde 0.6 azaldı, beklenti yüzde 1.1 düşüş yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)