E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro, büyüme öngörüsüyle düştü---

Euro, büyüme öngörüsüyle düştü

Euro, büyüme öngörüsüyle düştü
06 Eylül 2012 - 22:03 borsagundem.com

Euro Bölgesi'nin para birimi, bugün piyasaları coşturan AMB toplantısının ardından büyüme beklentilerinin düşürülmesiyle değer kaybetti

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB)'nın bu yıl için büyüme beklentilerini kesmesiyle artan kriz endişelerinin etkisi altında kalarak dolar karşısında son iki ayın en yüksek seviyesinden düşüşe geçti.
Euro, AMB Başkanı Mario Draghi'nin bugünkü konuşmasında bölgenin en borçlu ülkelerine tahvil alımı üzerinden yardımda bulunacaklarını söylemesine rağmen 16 büyük para biriminin 12'si karşısında düşüş yaşadı. ABD'de özel sektör istihdamının beklentileri aştığını gösteren verilerin gelmesiyle dolar, yen karşısında son üç haftanın en büyük çıkışını gerçekleştirdi. İsveç kronu, merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesiyle zayıfladı.
Deutsche Bank AG döviz stratejisti Henrik Gullberg, aşağı yönlü büyüme revizyonu ve yukarı yönlü enflasyon revizyonu karışımının euro için iyi olmadığını söyleyerek, "AMB için işleri zorlaştıracaktır, çünkü bu durum AMB yetkililerinin problemi çözme konusunda elini kolunu bağlıyor" dedi.
Euro yüzde 0.2 gerileyerek New York saatiyle 09:54'te 1.257 dolar oldu. Euro Bölgesi'nin para birimi yen karşısında ise yüzde 0.5 değer kazanarak 99.29 yen oldu. Dolar, yen karşısında yüzde 0.7 yükselerek 14 Ağustos'tan bu yana en büyük sıçrayışını gerçekleştirirken 78.96 yen oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)