E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro daha fazla düşebilir---

Euro daha fazla düşebilir

Euro daha fazla düşebilir
19 Aralık 2011 - 12:03 borsagundem.com

Traderların Avrupalı liderlerin borç krizini çözme yeteneğini sorgulamasından ötürü euronun kayıplarını genişleteceği tahmin ediliyor

Yatırımcıların ve traderların, Avrupalı liderlerin bölgedeki borç krizini çözme yeteneğine ilişkin güvenini kaybetmesiyle, geçtiğimiz hafta dolar karşısında Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini kaydetmiş olan euroda daha fazla kayıp bekleniyor.
Gelecekteki volatiliteden, eurodaki düşüşe bağlı sigorta primi göstergelerine kadar türev piyasalarındaki birçok endeks, traderların, Avrupalı liderlerin bu ay kararlaştırdıkları mali anlaşmaların piyasalardaki düşüşü durduramayacağına inandığını gösteriyor.
İtalya ve İspanya'daki tahvil faizlerinin, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in kurtarma kredilerine başvurduğu esnadaki faiz düzeylerinde seyretmesiyle, 1.3046 dolar seviyesiyle, 1999'daki kuruluşundaki değerinin hâlen daha yüzde 8.3 üzerinde seyreden eurodaki kayıpların artacağına yönelik beklentiler artıyor. İspanya'daki Grupo Gowex'ten Almanya'daki GEA Group AG'ye kadar birçok kuruluş, bazı ülkelerin eurodan çıkacağına ve bankacılık sistemindeki bozulmalara karşı hazırlık yapmaya başladı.
Euronun şu anki seviyesinin, borç krizindeki ülkelere ilişkin küresel güven kaybını yansıttığını belirten Mizuho Corporate Bank Ltd.'ın Londra'daki yöneticilerinden Neil Jones, "bu aynı zamanda Euro Bölgesi'nden gelecek başka kötü haberlerin de sinyalini veriyor. Euroda ne gibi olumsuzlukların görülebileceği konusunda kararsızım, ancak olumsuzlukların görüleceğinden eminim" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)