E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro daralmalara paralel düştü---

Euro daralmalara paralel düştü

Euro daralmalara paralel düştü
14 Şubat 2013 - 22:12 borsagundem.com

Euro, Avrupa ekonomilerinin dördüncü çeyrekte beklenenden hızlı düşmesinin ardından değer kaybetti

Euro, Avrupa'da resesyonun geçtiğimiz çeyrekte beklenenden daha fazla derinleştiğini gösteren verilerinin bölge varlıklarına olan talebi düşürmesi üzerine dolar karşısında 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Euro, bir diğer raporun Fransa ve Almanya'da gayrısafi yurt içi hasılanın (GSYH) düştüğünü gösteren verilerle beraber yen karşısında üst üste 3. gün düştü. Yen, Rus Maliye Bakanı'nın G-20 ülkelerine kur manipülasyonu karşısında daha kararlı bir tutum sergileme çağrısında bulunmasının ardından büyük para birimlerinin çoğu karşısında yükseldi.
Connecticut'ta bulunan Royal Bank of Scotland Group Plc. döviz stratejisti Brian Daingerfield, "Euro Bölgesi'nden gelen GSYH verileri çok zayftı ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından potansiyel bir faiz indirimini tekrar masaya getirdi. Piyasa biraz da AMB'den gelebilecek daha gevşek bir para politikasını fiyatladı ve bu da euronun değerini azalttı" ifadelerini kullandı.
Euro, New York saatiyle 13:52'de yüzde 0.8 gerileyerek 1.3342 dolara indi. Yen karşısında ise yüzde 1.2 değer kaybeden euro 124.17 yene düştü. Yen ise dolar karşısında yüzde 0.4 arttı ve Dolar başına 93.06 dolar oldu. Euro, geçtiğimiz 3 ay boyunca dolar karşısında yüzde 4.8 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)