E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro değerleniyor---

Euro değerleniyor

Euro değerleniyor
26 Mart 2012 - 13:27 borsagundem.com

Avrupa'nın geçici ve kalıcı kurtarma fonlarının birleştirileceği düşüncesiyle euro, yen karşısında değerlendi

Euro Bölgesi liderlerinin, borç krizinin yayılmasının önüne geçmek için bölgenin geçici ve kalıcı kurtarma fonlarını birleştireceği düşüncesiyle euro, yen karşısında 2. gününde de güçlendi.
17 ülke tarafından kullanışan euro, bugün açıklanacak olan ve Almanya'da iş dünyası güveninin Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesinde seyrettiğine işaret etmesi beklenen verinin öncesinde değer kazandı. ABD'de artışa işaret etmesi beklenen Şubat ayına ait durağan mal siparişleri verisinin öncesinde de dolar, yen karşısında yükseldi. Avustralya ve Yeni Zelanda doları, dünyanın en büyük ekonomisindeki büyüme beklentilerinin yüksek getirili varlıkların talebini desteklemesi üzerine yen karşısında güçlendi. Çin, bugün yuanın referans oranını rekor seviyeye çıkardı.
İnsanların kurtarma paketlerinin uygulamalarını yerine getirmesi ve ekonomik verilerdeki iyileşmelerin etkisiyle euronun yükselmeye başladığını belirten St. George Bank ltd.'ın Sidney'deki baş ekonomistlerinden Hans Kunnen, Avrupa'daki beklentilerin de yavaş yavaş iyileşme başladığını söyledi.
Euro, yen karşısında geçtiğimiz haftaki kapanışından yüzde 0.3 değer kazanarak 109.60 seviyesine çıkarken, dolar karşısında 23 Mart'ta kaydetmiş olduğu zirvesinin ardından bugün 1.3270'den 1.3255'e geriledi. Euro, 23 Mart'ta 1.3294 dolar düzeyinden 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini test etmişti. Dolar/Yen paritesi ise yüzde 0.4 artışla 82.69 yenden işlem gördü.
Avustralya doları, yen karşısında yüzde 0.3 primle 86.42'ye, Yeni Zelanda doları ise yüzde 0.1 kazançla 67.46 yene çıktı.
Euro Bölgesi'ndeki politika koyucular, geçici Avrupa Finansal İstikrar Fonu (EFSF) ile kalıcı Avrupa İstikrar Mekanizması'nı (ESM) birleştirerek, kurtarma fonunu genişletmenin yollarını bulmaya çalışıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)