E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro diplerde geziyor---

Euro diplerde geziyor

Euro diplerde geziyor
16 Mayıs 2012 - 09:41 borsagundem.com

Yunanistan'ın hükümet kurmayı başaramamasıyla euro 4 ayın en düşük seviyesine indi

Seçimlerin ardından Yunanistan'daki siyasi liderlerin koalisyon hükümeti oluşturamamasının ardından ülkenin euro birliğinden çıkacağı spekülasyonları arttı; euro son 4 ayın en düşük düzeyine geriledi.
Yunan liderlerin bugün yeni seçimlere kadar geçici hükümet kurmak için bir araya gelmesinin öncesinde Euro talepleri düşük seyretti. Asya borsalarının piyasalardaki düşüşü devam ettirmesi ve Fed'in Nisan ayı para politikası toplantısının tutanaklarını yayınlamasının öncesinde Dolar Endeksi en uzun süreli günlük kazancına işaret etti. Japonya'da makina siparişlerinin Mart'ta gerilemesinin ardından yen değer kaybetti. Yeni Zelanda doları süt tozu fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle geri çekildi. Risk duyarlılığının euroya çok zarar verdiğinin altını çizen Sidney'deki Barclays Capital'ın baş yatırım stratejisti Gavin Stacey, Yunanistan eurodan çıkarsa, ilk tepkinin felaket olacağını savundu.
Euro, dolar karşısında 1.2711'den 1.2699'a gerileyerek 17 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Euro, yen karşısında da yüzde 0.2 zayıflayarak 102.24'ten işlem gördü. Dolar/Yen paritesi yüzde 0.3 kazançla 80.41'e yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugünü yüzde 2.3 aşağıda kapamaya hazırlanıyor. Standard&Poor's 500 Endeksi dün yüzde 0.6 ve Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düştü.
Yunanistan cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın aracılığının sonuçsuz kalmasıyla ülke 10 ya da 17 Haziran'da yeniden seçime gidiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)