E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEuro, dolar karşısında eriyor ---

Euro, dolar karşısında eriyor

Euro, dolar karşısında eriyor
27 Ekim 2017 - 13:30 borsagundem.com

Euro yatırımcıları dolar karşısında son 3 ayın en düşük seviyesine gerilemiş olan para biriminin yeniden ayakları üstünde doğrulup doğrulamayacağını merak ediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Eurodaki gerileme ECB'nin tahvil alım programını 60 milyar eurodan 30 milyar euroya düşüreceğini açıklamasının ardından geldi. Banka ayrıca Aralık ayında sona ermesi planlanmış olan Tahvil alım programını önümüzdeki yıl Eylül ayına kadar uzattığını da duyurdu.

EURUSD paritesi 1.1641 seviyelerine geriledikten sonra şu sıralarda 1.1655 seviyesinden işlem görüyor. Bununla birlikte yılbaşına göre dolar karşısında halen yüzde 11 primli bulunuyor.

Haidar Capital Management isimli serbest fonun CEO'su Said Haidar konuya ilişkin değerlendirmesinde "Euro'nun yükseleceğine yönelik işlemler oldukça fazla derinliği olan bir piyasa oluşturuyor. Bu nedenle bu hareketin hemen yarın tersine dönebileceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Euro ayrıca Japon Yeni karşısında da değr kaybı yaşadı. yüzde 1.2 oranında düşen parite 132.80 ile son 5 günün en düşük seviyesini gördü. Haidar, bu paritede de derinliğin yüksel olduğunu ve aynı beklentinin burada da geçerli olduğunu dile getirdi.

Amundi Pioneer'ın çok sektörlü fonunu yönetek Adrian Helfert, "ECB başkanı tam olarak doktorun önerdiği reçeteyi, diğer bir deyişle piyasaların beklediği şeyi yaptı: faiz oranları ile oynanmadı ve tahvil alım programına dair detaylar belirlendi. Ancak şurası da açık ki piyasalar kendisinin öncesine kıyasla daha şahin bir ton kullanmasını bekliyordu. Bu açıdan piyasalar hayal kırıklığı yaşadı" ifadelerii kullandı.

Helfret "Artık bu oyunun adı -para politikalarındaki farklılaşmalar- oldu" diyerek bu durumun dolar lehine gelişeceğini çünkü Fed'in artık bir kaç ay içinde faiz artırım yolunda olduğunu ECB'nin ise varlık alımı bitene kadar faiz artırmayacağının netleştiğini belirtti. ECB'nin kredi faizi halen yüzde 0 seviyesinde bulunurken, Fed fon faizi yüzde 1 ila 1.25 aralığında bulunyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)