E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro dolar karşısında eriyor---

Euro dolar karşısında eriyor

Euro dolar karşısında eriyor
23 Haziran 2015 - 08:04 borsagundem.com

Euro, Yunanistan anlaşmasının AMB ile Fed arasındaki politika farkını canlandıracağı spekülasyonu ile geriliyor

Euro dolar karşısında geriliyor. Goldman Sachs Group Inc., Yunanistan ile borç anlaşması sağlansa bile Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) parasal genişleme programının euroyu dolar karşısında parite (1 euro=1 dolar) seviyesine doğru getireceğini belirtti.

Goldman stratejistleri konu ile ilgili 22 Haziran’da yayımladıkları raporda, “Yunanistan’ın euro-dolar’ın pariteye yaklaşması için bir katalizör olduğunu görüyoruz. İvmelendirilen parasal genişleme (QE) ile oran farkları euro karşısında hareketlendiriyor” ifadelerini kullandı.

Euro dolar karşısında yüzde 0.6 gerileyerek Tokyo saati ile 12:09’da 1.1269 dolardan işlem gördü. Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek 1,173.55 puana geldi.

Avrupa liderleri Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’a keditörlerin tahmin edilmesi için gerekli son çabanın gösterilmesi ve 5 aylık anlaşmazlığın sonlandırılması için 48 saat süre tanıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)