E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro dolar karşısında eriyor---

Euro dolar karşısında eriyor

Euro dolar karşısında eriyor
28 Şubat 2013 - 14:03 borsagundem.com

Euro dolar karşısında, Hollanda'nın bütçe açığına ilişkin açıklamanın ardından değer kaybetti

Euro dolar karşısında, Hollanda'da bütçe açığının bu yıl ve 2014 yılında Avrupa Birliği'nin sınırını aşacağının açıklanmasının ardından düştü.
Euro ayrıca, hükümetin planlama biriminin bugün yaptığı açıklamada, Hollanda'nın bütçe açığının gayrısafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) oranının bu yıl yüzde 3.3 ve gelecek yıl yüzde 3.4 olacağını duyurmasının ardından, yen karşısında da değer kaybetti. Yeni Zelanda doları, iş dünyası güveni endeksinin artmasının ardından yükseldi.
Londra'da Royal Bank of Scotland Group Plc döviz stratejisti Melinda Burgess, "Hollanda'nın bütçe açığı hedef tahminleri, bu yıl ve gelecek yıl, AB'nin yüzde 3 olan sınırının üzerinde gerçekleşecek gibi görünüyor ve bu nedenle, Hollanda'nın notunun düşürülme riski var," dedi ve "Bu durum, euronun bu seviyelerden daha da aşağı düşebileceği yolundaki görüşümüzü destekliyor. Bölgedeki maliyeye ve büyümeye yönelik endişeler ön plana çıkabilir" değerlendirmesinde bulundu.
17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi dolar karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak, Londra saati ile 10:09'da 1.3118 dolara geldi. Euro ayrıca yen karşısında da yüzde 0.2 düşerek 120.91 seviyesine indi. Dolar yen karşısında fazla değişmeyerek 92.16 seviyesinde kaldı.Yeni Zelanda doları ABD doları karşısında yüzde 0.4 güçlenerek 83.12 ABD senti seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)