E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro dolar karşısında zayıflıyor!---

Euro dolar karşısında zayıflıyor!

Euro dolar karşısında zayıflıyor!
20 Mart 2013 - 10:35 borsagundem.com

Güney Kıbrıs'ın mevduat vergisini reddederek Euro Bölgesi'ndeki endişeleri canlandırmasıyla euro,son 4 ayın en düşük seviyesine yaklaştı

Kıbrıs Rum Kesimi parlamentosunun, kurtarma paketi karşılığına talep edilen mevduat vergisi şartını reddetmesinin Euro Bölgesi'ndeki endişeleri canlandırmasıyla euro, dolar karşısında zayıflayarak 4 ayın en düşük düzeyine yaklaştı.
Euro Bölgesi'nin ortak para birimi, yen karşısında bir yetkilinin Güney Kınrıs'ın daha fazla sermaye kontrolleri üzerinde görüştüğünü ve bankaların haftasonuna kadar tatil edilebileceğini söylemesi sonrasında 4. gününde de değer kaybetti. Yatırımcıların Avrupa'daki borç krizinin kötüleyeceği endişesiyle güvenli varlık aramasıyla yen ve dolar, önemli para birimlerinin çoğu karşısında güçlendi. Yeni Zelanda doları, ülkenin maliye bakanı Bill English'in dün kuraklığın faizleri üzerindeki baskıyı azaltabileceğini söylemesinin ardından düşüşünü devam ettirdi.
Güney Kıbrıs parlamentosunun Eurogrup'un önerilerini reddetmesiyle işin çıkmaz bir bölgeye girdiğini söyleyen St. George Bank Ltd.'ın baş ekononmisti Hans Kunnen, yetkililerin daha fazla müzakerede bulunmasının gerektiğini belirtti. Kunnen, Güney Kıbrıs çıkmazının euro üzerindeki baskıyı artırdığını anlattı.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek dünlü 1.2882 seviyesinden 1.2873'e geriledi. Euro dün d1.2844 dolardan 22 Kasım'dan bu yana en zayıf değerini kaydetmişti. Avrupa'nın ortak para birimi euro, yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 122.36'ya geriledi. Euro, İsviçre frankı karşısında dünkü yüzde 0.5'lük düşüşünün ardından bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1.22 düzeyinden işlem gördü. Dolar, yen karşısında yüzde 0.1 kaybederek 95.05 seviyesine geri çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)