E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro, dolardaki düşüşü ateşledi---

Euro, dolardaki düşüşü ateşledi

Euro, dolardaki düşüşü ateşledi
07 Mart 2013 - 17:30 borsagundem.com

ECB ile paritede yaşanan yükseliş dolar/TL'deki düşüşü destekliyor

Avrupa Merkez Bankası'nın daha fazla gevşemeye ilişkin sinyal vermemesiyle euro dolar karşısında değer kazanırken paritedeki yükseliş dolar/TL'de aşağı yöne destek oluyor.
Gösterge faizde daha yatay ve sakin seyir sürerken bankacılar paritenin 1.31 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiği sürece gelişmekte olan ülke para birimlerine de girişlerin görülebileceğini belirttiler.
Öte yandan bankacılar bugün Fitch'ten yeni bir not artışı sinyali gelmemesinin TL'ye sınırlı bir miktar olumsuz yansıdığını belirtirken piyasada zaten yatırım yapılabilir notta olan bir kurumdan yeni bir not artırımı beklentisi olmaması nedeniyle bu etkinin ise sınırlı kaldığını belirttiler.
Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" olarak değerlendiren tek kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin dış şoklara karşı hâlâ kırılgan ve politik risklere açık olduğunu belirterek, kredi notunun artması için bu ana kırılganlıkların giderilmesi gerektiğini söyledi.
Fitch'in gelişmekte olan ülkeler birimi başkanı Paul Rawkins, Londra'da düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, "Cari açıkta kalıcı düşüş, daha düşük enflasyon ve daha yüksek doğrudan yabancı yatırımı, kredi notunda artışı tetikler" dedi.
Öte yandan ECB Başkanı Mario Draghi, politika faizini yüzde 0.75'te bırakma kararının ardından düzenlenen basın toplantısında, finansal piyasalarda güvenin geri kazanıldığına ilişkin pek çok işaret görüldüğünü söyledi:
Draghi'nin açıklamalarının ardından euro dolar karşısında seansın en yüksek seviyesini gördü ve 1.3116'ya kadar yükseldi. 
Reuters Matching sisteminde dün akşam 1.7950/1.7956 seviyesinde olan dolar/TL bugün güne 1.7983/1.7988 seviyesinden başlayan dolar/TL TSİ 1655'te 1.7962/1.7965 seviyesindeydi. Sepet bazında TL ise aynı saatte 2.0744 seviyesindeydi. Son 10 günde TL sepet bazında 2.0950 seviyesinden 2.06'lı seviyelere kadar geriledi.
Tahvil-bono piyasasında dün spot ve valörlü kapanışta ortalama yüzde 5.73 ve yüzde 5.75 seviyesinde olan gösterge tahvilin bileşik faizi bugün spot kapanışta yüzde 5.71 valörlüde yüzde 5.73 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)