E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro, doları ezdi---

Euro, doları ezdi

Euro, doları ezdi
02 Şubat 2011 - 09:14 borsagundem.com

Euro, dolar karşısında 10 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı

Euro, artan enflasyon nedeniyle Euro Bölgesi’nde faizlerin ABD’den daha önce artırılacağı beklentisiyle dolar karşısında 10 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı
Euro, dolar karşısında 1.3796’ya kadar yükselerek Kasım sonundan beri en yüksek seviyeyi gördü. Analistler, euro/doların 1.40 seviyesine kadar çıkabileceğini, bu seviyelerden ise kâr satışları olabileceğini belirtti.
Toronto merkezli BMO Capital Markets döviz masası yöneticisi Firas Askari, “Eğer o seviyeleri görürsek, benim için euro’nun 1.40’a yaklaştığı her nokta satış fırsatıdır. Avrupa’da hâlâ temel bazı sorunların halledilmediğini düşünüyorum” sözleriyle ülkelerin borç krizine ilişkin endişelerin hâlâ sürdüğüne dikkat çekti. Mısır’a ilişkin endişelerin devam etmesi nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış daha sınırlı olsa da dün devam etti. Brent petrolünün varil fiyatı 101 doların hemen üzerinden işlem görürken, mart teslimli ABD hafif petrolü yüzde 0.3 gerileyerek 91.91 dolara düştü.
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Nabuo Tanaka da petrol fiyatları için henüz endişe edilecek bir durum olmadığını açıkladı. Mısır’daki protestoların Süveyş Kanalı’ndaki tanker trafiğini etkilememesi yatırımcıların kaygılarının azalmasında etkili oldu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)