E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro Draghi ile düştü---

Euro Draghi ile düştü

Euro Draghi ile düştü
06 Mayıs 2013 - 20:29 borsagundem.com

Euro, AMB Başkanı Mario Draghi'nin faiz oranları hakkındaki açıklamalarının ardından geriledi

Euro, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin "Eğer geçen haftaki rekor düşüşten sonra ihtiyaç devam ediyorsa, politika yapıcılar faiz oranlarını tekrar düşürmeye hazır" açıklamasıyla birlikte en çok işlem gördüğü 16 büyük para biriminin çoğu karşısında düşüş yaşadı.
Yen düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve dolar başına neredeyse 100 yenden işlem gördü. ABD işsizlik oranlarındaki düşüşün son 4 yılda en düşük seviyeye ulaşması ülkede büyümenin kararsız olmadığı yönündeki iyimser düşünceleri ateşleyerek, Japon para birimine olan talebi oldukça düşürdü. Avustralya para birimine olan talep bugün açıklanan verilerin perakende satışlarında düşüş olduğunu göstermesiyle geriledi.
Stamford'da bulunan RBS Securities'in döviz stratejisti Brian Daingerfield, "Draghi'nin mevduat oranları hakkındaki söylemlerinde geçen hafta değişikliklerin görülmesi, AMB'nin şartlar el verdiği takdirde mevduat oranlarında harekete geçeceğini gösteren açık bir sinyaldir" dedi.
Euro Bölgesi para birimi yüzde 0.3 düşerek New York saatiyle 12:22'de 1.3068 dolardan işlem gördü. Bir ara dolar başına 99.45'i gören yen ise yüzde 0.3 bir değer kaybı yaşayarak 99.33 yen satış fiyatına geriledi ve 25 Nisan'dan bu yana yaşadığı en düşük seviyeyi görmüş oldu. 11 Nisan'da elde edilen 99.95 yenlik değer, Japon para biriminin son 4 yılda yaşadığı en düşük seviye olarak kayıtlara geçmişti. Yen, euro karşısında ise çok değişmeyerek 129.84 yende kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)