E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro dünya için büyük tehlike!---

Euro dünya için büyük tehlike!

Euro dünya için büyük tehlike!
25 Ocak 2012 - 08:58 borsagundem.com

Avrupa liderleri daha fazla gayret göstermezlerse euronun dünya için büyük zararlar doğuracak şekilde çökeceğini söyledi

George Soros, 2012 yılında Yunanistan’ın batma olasılığını daha güçlü gördüğünü ve Avrupa liderleri daha fazla gayret göstermezlerse euronun dünya için büyük zararlar doğuracak şekilde çökeceğini söyledi. Davos’ta yapacağı konuşma öncesi Newsweek dergisi ile bir söyleşi yapan Soros, profesyonel yaşantısında ilk kez piyasanın durumundan şaşkınlık duyduğunu ve en kötü olasılıkla tüm mali sistemin çökmesine neden olabilecek bir krizin önüne geçme yolu göremediğini kaydetti. Şu andaki krizi Sovyetler Birliği’nin çöküşü ve Büyük Bunalıma benzeten Soros, piyasaların gücü konusundaki eski inanca artık bel bağlanamayacağını belirtti. Soros, “Euro sürmeli, çünkü çökmesi, Avrupa ve dünyanın kaldıramayacağı bir erimeye yol açar. Sizi neşelendirmeye çalışmıyorum. Durum tüm kariyerinde gördüğümden daha ciddi ve zor. Tüm gelişmiş dünyanın gerilemesinden söz ediyoruz” dedi. “En iyi senaryo deflasyonist bir ortama girilmesi. En kötü senaryo ise mali sistemin çökmesi” diyen Soros, sorunları anlamak için akıl çağından yanılabilirlik çağına geçmemiz gerektiğini belirtti. İşsizlik ve borç sorunlarının çözülememesi durumunda sokaklarda şiddetin artmasının kaçınılmaz olacağını söyleyen Soros, bunun sonucunda özgürlüklerin askıya alınması ve bir polis devletinin kurulabileceği uyarısında bulundu. ABD´de de sokak çatışmaları olasılığı konusunda bir soru sorulan Soros, çatışmaların olabileceğini ve bunların hukuk düzeninin sağlanması için güç kullanılmasını yerinde göstermeye yarayabileceğini ve aşırıya kaçılması durumunda baskıcı bir düzen kurularak ABD’de kişisel özgürlüklerin sınırlanabileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)