E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizEuro düşüşünü sürdürüyor---

Euro düşüşünü sürdürüyor

Euro düşüşünü sürdürüyor
14 Eylül 2011 - 08:54 borsagundem.com

Yunanistan'daki borç krizinin Avrupa'daki diğer ülkelerin de borçlanma maliyetlerini artıracağına dair endişeler, euroya satış getiriyor

Borç krizindeki Yunanistan'ın İspanya gibi bölgedeki diğer ekonomilerin borçlanma maliyetlerini artıracağı düşüncesi, euroya, dolar ve yen karşısında geri adım attırdı.
Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun gelişmiş ülkelerin, Çin'den medet ummak yerine borçlarını azaltması ve istihdam yaratması gerektiğini savunmasının ardından eurp, yen karşısında 5. gününde de zayıfladı. Bugün ABD'de açıklanacak olan ve yavaşlama beklenen mağaza satış verilerinin öncesinde dolar, Japon yeni karşısında 2 gündür devam eden kayıplarına tutundu. Avustralya doları, ABD doları karşısında 5. gününde de üst üste düştü.
Risk iştahındaki bozulmalardan ötürü 1-2 haftaya kadar piyasaların düşeceğine yönelik pozisyonların daha da fazlalaşacağını belirten Bank of New Zealand Ltd.'ın döviz stratejistlerinden Mike Burrowes, bunun euro üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çekti.
Euro, yen karşısında 105.25'ten 104.75'e gerilerken, dolar karşısında da 1.3678'den 1.3611'e düştü. Dolar/Yen paritesinde büyük bir değişiklik görülmedi ve paritesi 76.94'ten işlem gördü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 1.9 değer kaybetti.
Dalian'daki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Wen Jiabao, ülkelerin kendi ekonomilerini yola koymaları gerektiğini belirtti. Jiabao aynı zamanda Haziran ayındaki ifadelerini yineleyerek, Çin'in yatırımlar yoluyla Avrupa'ya el uzatmaya hazır olduklarını, bunun karşılığında AB ve ABD'nin de piyasalarını açmaları gerektiğine dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)